Fehér, keresztény, európai

2022. december 19. 17:06

Nem lenne egyszerű dolga az argentin kormánynak, ha egy pillanatot is szánna annak megfejtésére, mire gondolt Németh Szilárd, de aztán csak sikerült.

2022. december 19. 17:06
null
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
HVG

„A futball az a játék, amit huszonketten játszanak, és a végén mindig egy fideszes mondja a legnagyobb ostobaságot.

Okozhatna némi bonyodalmat az argentin diplomáciának, ha megpróbálnák megfejteni, pontosan mire gondolhatott egy számukra addig ismeretlen magyar politikus, amikor arról írt, hogy  az újdonsült világbajnok egy fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország.

Gondolhatnának ugye arra, hogy az argentin nemzeti hagyományok közül a hiperinflációra célozhatott Németh Szilárd keresztény, európai értékként, de aztán nyilván rájönnének, hogy ezt már a magyarok is kipróbálták, annyira mégsem jött be nekik.

Amikor ezt kizárják, óvatosan megpróbálhatják kipuhatolni, vajon a permanens államcsőd vagy a katonai diktatúra számít-e olyan generációkon átívelő élménynek, amire annyira vágynak Közép-Európában, de végül abban maradnak: Németh minden bizonnyal ott ragadt Maradona korában, amikor még tudta egy argentin focista, mi az a keresztény érték. Szerencsére valakinél a kormányban megvan még a telefonszám a díleréhez, aki az argentin történelem legfehérebb dolgait szállította, de itt elakad az egyeztetés, mert nem értik, mit jelent spanyolul az, hogy pörkölt.”

Nyitókép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. december 20. 22:55
iván bazdmeg, nagyon gyenge lábakon állsz!
BAJA
2022. december 20. 21:46
Azt hittem, egy magyarellenes salonnáci böfögi a hazug ostobasőgot a hvg-től.
Lajoss
2022. december 20. 21:18
A beszélő disznósajt ennyit tud.
Magyarvagyoknemturista
2022. december 20. 21:03
Ki ez a taknyos görény?! A büdös kxrva anyjukat az ilyen szarháziaknak! Ezek liberális sorosista nyomorékok egész életükben egy jó szót nem mondtak semmire és senkire! Takarodjon a büdös picsába az összes balliberális féreg !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!