Így fogadták el a negyedik alkotmánymódosítást

2013. március 12. 11:05

Hangzavar és transzparensek zavarták meg a törvényjavaslat megszavazását.

2013. március 12. 11:05

Az Országgyűlés hétfőn megszavazta az alaptörvény negyedik módosítását. A szavazás előtt a levezető elnökként tevékenykedő Balczó Zoltán jobbikos képviselő a hangzavartól nem tudta felolvasni a törvényjavaslat adatait.

Ezalatt a Párbeszéd Magyarországért független képviselői transzparensekkel álltak a Fidesz-KDNP-képviselők elé. Erre Balczó így reagált: „Tisztelt képviselőtársaim, azt javaslom, hogy kellő türelemmel ezt a szavazást várjuk meg, és azt követően kérjük meg a tisztelt demonstrálókat, hogy hagyják el a patkót”.

A szavazáskor a szokásos „Igen!” és „Nem!” bekiabálások hallatszottak, majd a szavazás eredményeként (265 igen, 11 nem, 33 tartózkodott, 76 nem szavazott) az országgyűlés elfogadta az alaptörvény negyedik módosítását. Ezt követően Balczó megköszönte az ex-LMP-s képviselőknek, hogy most nem úgy demonstráltak, mint amikor papírdarabokat szórtak a Házba, ellehetetlenítve a képviselői munkát.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. március 12. 18:42
Ez egy rossz alkotmány!
BőröndÖdön
2013. március 12. 16:21
A nemzet szégyene ez a parlament!
morcika27
2013. március 12. 13:24
Üdv! Mondok valamit, bár nem fog tettszeni, és nem is mondtam újat mert itt ez van. Itt rend béke normális élet sosem lesz ebben az országban, aki teheti elhúzza a csíkot, aki nem az megdöglik, mert nem tudja fizetni a sok f@st. Vagy ha beteg megdöglik, mert itt le sem szarják a nyügjét baját, igen, ez Agyarország. Egy biztos én ebben az életben nem megyek már szavazni ezekre, teljesen fölösleges, nincs értelme, minek?!erre a sok hazugra?! HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA és .
nyugalmazott tanár
2013. március 12. 12:41
A távolmaradók a közeli ivókban mulatták az időt, majd utólag óbégatnak. Ha bármikor kiderül, hogy a törvényalkotó szándékával ellentétesen kijátszhatók a törvények, akkor elemi kötelessége a Parlamentnek, hogy helyesbítsen. Most is ez történt, és ennek kell történnie a jövőben is, valahányszor át próbálják játszani a jogrendszert a bűnözők és ügyeskedők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!