Mocsai vezeti az utánpótlásképzést

2013. november 01. 11:11

Mocsai Lajos vezetésével szeptember elejétől zajlik a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián az utánpótlás képzés. A diákoknak nem csak az edzéseken, hanem a tanórákon is komolyan helyt kell állniuk. Az akadémiáról évi 2-3 válogatott kerülhet ki Mocsai szerint.

2013. november 01. 11:11

Az élet kemény a Nemzeti Kézilabda Akadémia diákjai számára, akik reggel hatkor kelnek, hétre mennek edzésre, majd onnan a tanórákra. Délután újabb edzés és tanulás, és véget is ért a napjuk. De megéri, mondják ők.

Az Akadémia főigazgatója Mocsai Lajos, a férfi kézilabda válogatott kapitánya elmondta, hogy idén a 450 jelentkezőből 76 embert vettek fel a balatonboglári bentlakásos intézménybe, ahol komoly testi és szellemi felvételi volt.. A cél nem csak az, hogy kézilabdázókat, hanem kiművelt emberfőket, fejlett személyiségeket képezzenek nemzetközi versenyeztetés mellett.

Az Akadémiát egyelőre még bővíteni szükséges egy új kézilabda csarnokkal, ami nemzetközi meccsekre is alkalmas lenne. Az államtól kapott 2,5 milliárd forintból a kollégiumot is szeretnék felújítani, ahol a fiúk és a lányok külön lakhatnak.

Mocsai arra számít, hogy az egy évfolyamban lévő 30-35 fő körülbelül harmada elsőosztályú, NB1-es játékos lesz, és abból a 10-12 főből két-három játékos a nemzeti válogatottba is bekerül.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2013. november 01. 18:41
Kiváló! Egy igazi szakember kezében a kézisek jövője nem úgy ahogy a focistáké. A rohadék magyargyűlölő Orbán nehogy keresztbe tegyen nekik! Hajrá magyarok!
röviden
2013. november 01. 14:09
Mocsait nagyon kedvelem. Nemcsak, hogy már többszörösen bizonyította, hogy mennyire ért a szakmájához, de ha valaki éles helyzetben, két perccel a vége előtt úgy kezdi az időkérésnél,hogy "Nos, uraim, az lenne a javaslatom...", attól tényleg lehet tanulni, és korántsem csak kézilabdát.
Soma
2013. november 01. 13:19
Hadd menjen! :))
geraz51
2013. november 01. 13:14
Ha már gyermekkortól a Mocsai kezei alatt fejlődnek a sportolók,akkor azt mondom resszkess kézilabdavilád Mocsai a kézilabda professzora.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!