Michelisz és szurkolói a Hungaroringen

2014. május 04. 16:04

Michelisz Norbert a hatodik, és a tizedik helyezést érte el a Túraautó Világbajnokság magyarországi fordulójában.

2014. május 04. 16:04

A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert május 3-4-én hazai körülmények között, a Hungaroringen versenyzett a Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnyében. Michelisz Norbert vasárnap a két állórajtos futamon a hatodik, és a tizedik helyet szerezte meg magának. A magyar versenyző mindkét versenyen a tizenegyedik rajthelyről indult, mert a tegnapi időmérő edzésen Hondájának jobb oldali lengőkarja eltörött egy anyaghibának köszönhetően. Ezért a magyar versenyzőnek nem sikerült jobb rajthelyet kiharcolnia.

A versenyző, és magyar csapata, a Zengő Motorsport nagyon csalódott volt az időmérő után, elmondásuk szerint a szurkolók adtak nekik erőt. Egyik szurkolójukat, egy vak hölgyet a csapat tagjai megkeresték, hogy találkozhasson Michelisszel, és megismerhesse a 2014-es versenyautójukat. A csapat és versenyzője a vasárnapi második futamon a 100. WTCC-s versenyüket teljesítették.

A versenyek után a versenyző az MTI-nek elmondta: „Az első versenyen a rajt után következő néhány kanyarban pontosan úgy alakult minden, ahogyan szerettem volna, utána viszont nem volt esélyem az előzésre, mert a motor helyenként kihagyott” – nyilatkozott. Hozzátette, tökéletesen működő autóval sem érhetett volna el sokkal jobb helyezést a 11. pozícióból startolva.

„Azt érzem, hogy nagyon sok oldalról meg kell még ismernünk az autót, ugyanakkor ha az időmérő után valaki azt mondja nekem, hogy hatodik és tizedik leszek, azt elfogadtam volna előre.” 

A hétvége folyamán Kiss Pál Tamás az AutoGP sorozatban versenyzett. A magyar versenyző szombati első versenyen a második, a vasárnapi második versenyen a hetedik helyezést szerezte meg, és a második helyen áll a bajnokság összesítésében.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okoskodó fórumlakó
2014. május 05. 13:33
Óriási sportember. Nem véletlenül ilyen népszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!