Hatgólos döntetlen a Fradi-Újpest derbin

2016. szeptember 25. 10:14

3-3-ra végződött a Ferencváros és az Újpest szombat esti összecsapása. A Fradi kétgólos hátrányt hozott be.

2016. szeptember 25. 10:14

A címvédő Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a vendég Újpest FC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójának zárómérkőzésén. A lila-fehérek legutóbb 1994 augusztusában tudtak három gólt szerezni az FTC vendégeként. Ezt megelőzően 2010-ben, az Újpest 6-0-s sikerét hozó rangadón született hat gól ebben a párosításban. A két csapat 1932, 1939, 1942, 1952 és 1967 után hatodik alkalommal játszott 3-3-as döntetlent egymással az NB I-ben.

A Ferencváros nagy helyzetével kezdődött a derbi, de Nagy Dominik elhibázta a lehetőséget, ám kisvártatva az osztrák Marco Djuricin megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A folytatásban is az FTC-nek voltak helyzetei, a mali Souleymane Diarra révén mégis az Újpest volt eredményes, aztán Balogh Balázs előbb a kapufát találta el, majd egy szép támadás végén a hálóba fejelt, így az Újpest 2-1-re vezetett a szünetben.

A második félidőt jól kezdték a vendégek, és mivel a Rju Szung Vu kezezése miatt jogosan megítélt büntetőt Balogh értékesítette, hamarosan már két találattal jobban álltak. Leandro a 60. percben csökkentette a Ferencváros hátrányát, és ez olyan lendületet adott a hazaiaknak, hogy Pávkovics Bence öngóljának köszönhetően kisvártatva egyenlítettek (3-3).

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2016. szeptember 25. 19:35
No azért Kassai olvtársnak volt két húzása is ami a Fradit sulytotta. Elősször nem volt hajlandó észrevenni Djurucin lerántását a 16-oson belül, pedig hát a visszajátszásnál is jól látszott, hogy a védő befogta a balkarját és lerántotta. Tehát büntető. Viszont rendkivül élesszeműen látott egy nem létező Djuricin faultot amikor a 4-ik gól lőtte volna! Amúgy nagy marha a FIFA is, amióta megváltoztatta a százéves szabályt a kezezésnél ("kéz keresi labdát/labda keresi a kezet"), s behozta ezt a mai idióta rendszert, amivel bármikor kezezést lehet ítélni, csak a bíró szándékán múlik. Azért idiotizmus, mivel : - leszorított kézzel nem lehet sem szaladni, sem felugrani fejelni; az ellenfél meg bármikor rárúghatja olyan közelről, hogy ideje sincs elkapni a labda elől; - hogy az eltartott karok eltéritik a labdát? persze, nem kell rárúgni a labdát, de ha mégis és ha nem mozdul a labda felé, akkor pont az a helyzet mintha a játékos bármely más részének rúgnák! Lepattan róla.
files32
2016. szeptember 25. 11:48
Azért kár, hogy egy egész szezonban hat-hét nézhető meccs van. Ez mondjuk jó volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!