Rédli András: A lipcsei vb-n több migránst láttam, mint a kerítésnél járőrözve

2017. szeptember 06. 10:51

Lipcsében több migránst látott, mint a szerb határon a határvédelmi szolgálat teljesítése közben – nyilatkozta Rédli András világbajnok párbajtőrvívó, aki a nyáron határvédelmi feladatokat is ellátott szerződéses katonaként.

2017. szeptember 06. 10:51

Szerződéses katona vagyok, megcsináltam az alapkiképzést még 2014-ben és utána jelentkeztem a határvédelmi szolgálatra – nyilatkozta Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar párbajtőrvívó a Digisport Reggeli Start című műsorában kedden. Rédli a lipcsei vívó világbajnokságot követően szektorparancsnokként teljesített kéthetes határvédelmi szolgálatot a déli végeken.

Szóba került a műsorban az a hír is, miszerint a nyári lipcsei vívó világbajnokságon migránsok zavarták meg a vívók nyugalmát, legalábbis ezt nyilatkozta Boczkó Gábor Magyar Vívó Szövetség főtitkára. Az esetet követően a lipcsei városvezetés és a rendőrség is tagadta, hogy bármilyen nagyobb atrocitás történt volna a városban. Matthias Hasberg, a lipcsei önkormányzat szóvivője akkor azt mondta, hogy „Lipcse egy biztonságos város, ahol az emberek nappal és éjszaka is szabadon mozoghatnak. Semmiképpen sincs szükség arra, hogy kizárólag és csak csoportosan kellejen átmenniük a városon, még a magyar sportolóknak sem.”

Az ügy kapcsán a világbajnok sportoló azt mondta Szombathy Pál műsorvezetőnek, hogy „az az igazság, hogy amit Boczkó Gábor mondott, az teljesen helytálló volt, valóban megtörténtek ezek az incidensek, láttuk őket, ugyanakkor félnünk nem kellett semmitől”. A műsorvezető kérdésére Rédli azt is elmondta, hogy Lipcsében több migránst látott, mint a szerb határon a határvédelmi szolgálat teljesítése közben. Ebben szerinte az is közrejátszott, hogy ő egy olyan határszakaszért volt felelős a déli határon, ahol általában kevesebb „átvágás történik”, mint más szektorokban, ahol napi rendszerességgel előfordul ilyen.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. szeptember 07. 21:59
"Rédli András: A lipcsei vb-n több migránst láttam, mint a kerítésnél járőrözve" Londonban több magyart láthatsz, mint Debrecenben. Pedig Debrecen magyar viszonylatban nem kis város.
smarton
2017. szeptember 07. 12:54
"Rédli András: A lipcsei vb-n több migránst láttam, mint a kerítésnél járőrözve" No és a Keletiben mennyit láttál?
balbako_
2017. szeptember 06. 20:34
Becsületesen elmondta és a liberális darazsak csak úgy zsongtak körülötte.
zakar zoltán béla
2017. szeptember 06. 19:59
Sex maraton-cinio Zakar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!