Hamar túladott a Niedermüller vezette önkormányzattól vett lakásokon a DK politikusának neje

2024. május 09. 19:26

A szóban forgó hölgy annak a Borka-Szász Tamásnak a felesége, aki árambotránya miatt volt kénytelen távozni a VII. kerület képviselő-testületéből.

2024. május 09. 19:26
null

Nyitókép: Niedermüller és Borka-Szász / Magyar Hírlap

A DK-s erzsébetvárosi önkormányzat két lakást is eladott a szintén Gyurcsány-párti Nagypál Anikónak. A hölgy annak a Borka-Szász Tamásnak a felesége, aki egy áramlopási botrány miatt volt kénytelen távozni a VII. kerület képviselő-testületéből – számolt be a Magyar Nemzet.

A szóban forgó ingatlanokat azonban néhány hónap múltán nagy haszonnal továbbértékesítették. 

A botrányos ügyre ismét a Budapesti Prókátor hívta fel a Magyar Nemzet figyelmét, ám ezúttal e-mailben, hiszen mint azt mi is megírtuk, a magát ügyvédnek mondó illető oldalát letiltotta a Facebook.

A Budapesti Prókátor korábban már leleplezte, hogy Niedermüller Péter DK-s polgármester a veje érdekeltségeivel szerződött több tízmillió forintra.

Ezt is ajánljuk a témában

Kicsoda Nagypál Anikó?

A Magyar Nemzet emlékeztet: Nagypál Anikó nem más, mint az áramlopási ügybe keveredett, hírhedt DK-s képviselő, Borka-Szász Tamásra felesége, aki nem mellesleg az V. kerületben DK-s képviselő. 

Nagypál Anikó korábban két lakást is vett az Erzsébetvárosi Önkormányzattól. 

Nem sokkal később azonban mindkét ingatlantól megvált, feltételezhetően nem kis haszonnal.

A Budapesti Prókátor két tulajdoni lapot is mellékelt a Magyar Nemzetnek, melyeket a portál is megtalált a Földhivatal online nyilvántartásában. Az egyik szóban forgó lakás az erzsébetvárosi Akácfa utca 45. szám alatt található, egyszobás és 26 négyzetméteres. Az ingatlan a rendszerváltáskor került az önkormányzat tulajdonába egészen 2022 januárjának elejéig, amikor is megvette Nagypál Anikó, majd két hónappal később, 2022 márciusában el is adta azt egy magánszemélynek.

A másik lakás a Hernád utca 26. szám alatt található társasházban volt, az ingatlan másfél szobás és 37 négyzetméteres. Nagypál Anikó ezt az ingatlant 2021 decemberében vásárolta meg, majd 2022 júniusában adta el. A vásárló szintén egy magánszemély volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Borka-Szász Tamás közgazdász, közbeszerzési tanácsadó és egykori önkormányzati képviselő. 2006-ban és 2010-ben Csepelen, majd 2019-ben Erzsébetvárosban választották meg. Politikai pályafutása 2020 őszén ért véget, amikor a rendőrség áramlopás miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzat épületében, ahol a gyanú szerint Borka-Szász kriptovaluta-bányászatra használta az áramot. Végül azonban megszüntették az ellene indított eljárásokat. A DK nem hagyta magára a politikust: az elmúlt években Ferencvárosban tűnt fel, miután pénzügyi vezetőnek nevezték ki a kerület köztisztaságáért felelős cégnél.

 

Nagypál Anikó Borka-Szász Tamás felesége, a Demokratikus Koalíciónál kommunikációs munkatársként dolgozott, 2019-től pedig önkormányzati képviselő az V. kerületben. Tulajdonos és ügyvezető a korábban Borka-Szász Tamás által alapított Galeton Kft.-ben.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­z­­­i n­­i­­m­­­f­o­m­­­á­­n­­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
nempolitizalok-0
2024. május 09. 22:08
Mielőtt megbuknak, azért előtte még lefésülik a kerületi polgárokat.
zsolti123
2024. május 09. 21:57
Mi a közös ezekben? ->Gyurcsány családi maffia+DK+Neandermüller+Horn család maffia-> Niedermüller Péter->Berlin,pénzügyi csalás->Erzsébetváros-polgármester->Horn Gábor család(NP veje)->Weber und Mill Kft. ->Haan Péter(Horn G barátja)->Republicon-> NP->Borka-Szász Tamás(áramclopás)->Nagypál Anikó(BST felesége)-(NP+lakásmaffia)-> DK(Gyurcsány család)->Magyar Péter
DFK
2024. május 09. 21:45
BSzT korábban csepeli önkormi cégét fosztogatta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!