LMP: Fegyelmi Faith ellen

2010. április 12. 20:38

A Lehet Más a Politika fegyelmi eljárást indított Faith Balázzsal, a párt egyéni képviselőjelöltjével szemben, aki a vádak szerint jogtalanul nyert egy romák számára kiírt pályázaton. Faith nem várta meg a döntést, kilépett a pártból.

2010. április 12. 20:38

A párt hét közleménye szerint az LMP etikai bizottsága azonnal vizsgálatot indított, amikor néhány napja egy internetes hírportálon találkozott azzal a váddal, miszerint Faith Balázs annak ellenére nyert pénzt roma származású egyetemisták számára kiírt pályázaton, hogy valójában nem roma.

A vizsgálat megállapította, hogy a Faith Balázs által igénybe vett állami támogatás vélhetően nem felelt meg a pályázat céljainak. Ezt követően az LMP országos választmánya megindította ellene a fegyelmi eljárást, aki ezt nem várta meg, hanem április 11-én 24 órai hatállyal kilépett a pártból.

Mint írták: bár morális értelemben az LMP nem tekinti a saját jelöltjének Faith Balázst, jogi értelemben már nem volt lehetőség a visszaléptetésére. Ezért az országos választmány azzal kéréssel fordul az OVB-hez, hogy a Faithra leadott töredékszavazatokat ne vegyék figyelembe az LMP-nek járó parlamenti mandátumok megállapítása során. Hangsúlyozták, hogy a párt minden esetben hasonlóan fog eljárni, ha bármelyik tagja megszegi a szervezet etikai szabályait vagy a törvényeket.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcolt
2010. április 13. 23:29
Bazmeg kikúrtak egy csávót az LMP-ből blogkommentek alapján indult vizsgálat miatt - mégcsak különösebb médiafelhajtás sem volt körülötte, többen most ismerték meg az ügyet, de azért megy az "átlátszó az LMP", "zavaros társaság", "LMP=MSZP szellemisége", stb. agyhalott faszakodás, ami azt mutatja, hogy a komment írója meg sem próbálta értelmezni a hírt. egy nik a sok közül: A mandiner.blog.hu is lehozta, hogy az amerikai nagykövet volt vasárnap este az MSZP-nél, a Fidesznél és az LMP-nél. OK, a Jobbiknál nem. Orbánról és az amerikai nagykövetről ott van a remek sajtófotó. De azért terítsd csak, hogy az LMP-nél ünnepelt az amerikai nagykövet, magadat égeted az ilyen hazugságokkal.
láma szeme
2010. április 13. 11:48
"Balos = lázadó, luciferiánus, "jobbítani" akar, de közben ront Jobbos = elfogadja a világ, a teremtés rendjét" Ez de kurva jó. Most, hogy mondod, tényleg, az a furcsa bajszos osztrák-német csávó is hogy elfogadta a világ rendjét. Bár látva ezt a tipizálást, akkor ő csak egy elfuserált balos lehetett, semmi más.
adam
2010. április 13. 10:05
LMP-be oltott gyurcsányis életérzés: Ha cigányoknak írnak ki pályázatot, cigány vagyok, ha buziknak, buzi vagyok. stb.
sidorovich
2010. április 13. 08:06
Én azért bízom benne, hogy a vidék rövidesen felismeri majd, hogy a Szimpla-kert az nem egyenlő a termőfölddel és a fűnyírás sem hasonlóan értelmezendő és oda küldi a trójai LMP.SZDSZ2-t, ahová való. Bakácsostúl, Somástúl, Schifferestül, Para-Kovácsostúl
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!