Lemondott a MOB-elnökségről Schmitt

2010. augusztus 05. 09:36

Schmitt Pál szerdán búcsúzott a MOB munkatársaitól, a szervezet új elnökének megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkár gyakorolja az elnöki jogkört.

2010. augusztus 05. 09:36
A Magyar Olimpiai Bizottság új vezetőjének megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkár gyakorolja az elnöki jogkört, miután a köztársasági elnökké választott Schmitt Pál lemondott elnöki tisztségéről. A MOB beszámolója szerint Schmitt köztársasági elnökként nem lehet civil szervezet tagja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként azonban az olimpiai mozgalmat képviseli Magyarországon, így továbbra is részt vehet a MOB munkájában. 
 
Schmitt szerdán búcsúzott a MOB munkatársaitól, és köszönetet mondott mindazoknak, akik munkáját segítették. „Az elnöki feladat ellátása többet jelentett számára, mint megtisztelő tisztség, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként a sportélet állandó szereplője volt, s az olimpiai mozgalom hagyományai és a kiváló eredmények révén a társadalom tisztelt, elfogadott személyiségévé emelkedett” - írja MOB közleménye.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2010. augusztus 05. 10:29
Ha jól emlékszem, egyetlen megnyert asszó nélkül, tartaléként kapta meg azt a csapataranyat. Persze, ami jár, az jár és abba a csapatba még bekerülni se volt könnyű, de azért mégsem lehet összevetni egy Egérke vagy Balczó Bandi (és még sokan mások) teljesítményével. Amúgy egy MOB elnökséghez nem a sportbeli adottságokra van szükség. Szervezőképesség és diplomáciai érzék kell hozzá. Meg az, amiben S.P. világbajnok: ő a "jó időben, jó helyen ottlevő jóember" iskolapéldája. Fantasztikus, mire vitte... :)
gentry
2010. augusztus 05. 10:02
Ez a MOB elnökség kemény munka lehetett ám...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!