Kétszázmilliós támogatás a Nemzeti Kézilabda Akadémiának

2012. december 18. 11:59

Simicskó István sportért felelős államtitkár szerint a kormány bátorít és támogat minden elképzelést, célkitűzést, amely az utánpótlásbázist szélesíti.

2012. december 18. 11:59

A kormány 200 millió forinttal támogatta a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiát (NEKA) – jelentette be az NKA keddi sajtótájékoztatóján Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára. A politikus hozzátette, a kormány bátorít és támogat minden elképzelést, célkitűzést, amely az utánpótlásbázist szélesíti, ezért november 15-én aláírták a szerződést, s az összeg átutalása is megtörtént már.

„Csak azok az országok tudnak versenyképesek maradni a világ kézilabdázásában, amelyek koncepcionálisan foglalkoznak az utánpótlással” – fogalmazott Mocsai Lajos, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya, a NEKA főigazgatója. Az intézmény első középiskolai tanéve 30 fiú és 30 lány beiskolázásával jövő szeptemberben kezdődik.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. december 18. 13:02
Porig alázzák a sportolókat. A helytállás, a jellembéli nemesség, az emberi tisztesség és a tiszta küzdelem lovagjait. Arcra-pofára osztogatják a kegyeiket. Egyetlen szempontjuk a kegyosztók választási érdekei. Ha nem dobogósok a kézis lányok, akkor vajon mit kaphatott volna Lajos? Vajon leírták tisztán, hogy mennyi jár a harmadik helyért? Vajon miért nem a Szövetség kapta a pénzt, mely elvben a szakmai érdeket képviseli a támogatás további leosztásában? Itt vitázgattam valakivel a "szentség" tiszteletéről... Vajon kit-mit akar még Orbán megerőszakolni, kit hoz még olyan helyzetbe, hogy maga tépje le a ruháját, és a tisztességét, hogy "ahogy akarod főnök, csak minél többet..."?
kjkj945
2012. december 18. 12:56
Nemzeti Kézilabda Akadémia Ennek alcsuton van a székhelye???
Potymog
2012. december 18. 12:52
"a kormány bátorít és támogat minden elképzelést, célkitűzést, amely az utánpótlásbázist szélesíti" Ez az! Csupán ezt a gondolatot kell érvényre juttatni azokon az akadémiákon, egyetemeken is, ahol nem csak labdáznak.
liberálzöld.
2012. december 18. 12:28
200 millió? Az már majdnem 1 tizede a felcsuti focinak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!