Törvényt szegett a tiszafüredi polgármester

2013. február 05. 08:26

Lezárta a tiszafüredi polgármester elleni fegyelmi eljárást a helyi képviselő-testület hétfői zárt ülésén: a határozat szerint Pintér Erika (független) megszegte az önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996-os törvény előírásait, ezért az illetményét egy évre 20 százalékkal csökkentették, ugyanakkor a munkavégzés alóli felmentését a hétfői nappal megszüntették.

2013. február 05. 08:26

Pintér Erika az MTI-vel azt közölte, hogy munkába állt, és a fegyelmi határozat ellen fellebbezést nyújt be a bíróságon.

A tiszafüredi képviselő-testület tavaly december 15-én döntött a polgármester elleni fegyelmi eljárás megindításáról, és az eljárás lefolytatásának idejére az elöljárót felmentette a munkavégzés alól. A fegyelmi eljárást Újvári Imre, az önkormányzat fideszes képviselőcsoportjának vezetője akkor azzal indokolta, hogy a polgármester folyamatosan megszegte a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996-os törvény előírásait, elmulasztotta az abban foglaltak végrehajtását, és ezzel akadályozta a képviselők munkáját.

Pintér Erika a munkavégzés alóli felmentése miatt a bírósághoz fordult jogorvoslatért, ám keresetét a Szolnoki Törvényszék elutasította.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. február 05. 11:25
Ha független, akkor csak bal, vagy jobboldali bolsi lehet! Ezek szeretnek leginkább, függetlennek mutatkozni.
nyugalmazott tanár
2013. február 05. 10:49
Független? FIDESZT-től, választóktól, erkölcstől, a saját felelőtlen ígéreteitől?
szintiboj
2013. február 05. 10:00
hűha
kardlapos
2013. február 05. 09:38
Pintér Erika (független) tiszafüredi polgármester Kitől független? Fidesztől, mszp-től, szdsz-től, jobbiktól, lmp-től... ...Kékessytől, a füredi zsidók földmaffiájától, a füredi zsidók"darugyár" maffiájától, a Kormorán maffiától, az abádszalóki erdőmaffiától, a szabics kikötős kábszer maffiától, a volt áfészes-tüzépes maffiától, a Tiszavíz Kft.-s maffiától, a cigányvajda maffiájától, Molnár maffiájától... stb., stb., bő a választék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!