„Bennük volt a hit”

2013. augusztus 04. 15:20

Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint megvolt a hit csapatában ahhoz, hogy megnyerje a vb-döntőt.

2013. augusztus 04. 15:20

Benedek Tibor szövetségi kapitány azt megelőzően adott interjút a hatharom.com-nak, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott átvette volna aranyérmét a barcelonai vizes világbajnokságon.

Nagyon jó innen lentről nézni őket, nem rosszabb, mintha ott állnék” – mondta a benne kavargó érzéseket firtató riporternek. Benedek nevetve kijelentette: ő már az elődöntő előtt tudta, hogy csapata világbajnok lesz.

Neeem, azért ez így nagyképű, azt tudtam, annyira láttam, hogy hogy kezdenek hinni magukban meccsről-meccsre. És hogy mennyire felnőttek ehhez és mennyire felnőtt férfiak lettek itt a világbajnokságon. Nem tudtam, hogy nyerünk, de az, hogy nem lesz olyan többet, hogy három-négy góllal elmegy az ellenfél, abban biztos voltam” – mondta a szövetségi kapitány.

Az interjúban az egyetlen kétszeres világbajnokunkat, Madaras Norbertet külön méltatta, ahogy Szívós Mártont is kiemelte. A döntőről elmondta: azt tudatosította a fiúkban, hogy nem szabad elveszíteni a hitüket azt követően sem, hogy a három gólos előny után feljöttek a montenegróiak. „Bennük volt az a hit, ami ahhoz kellett, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést” – mondta Benedek Tibor. Hozzátette: „Ez a csapat győzelme, nem az enyém. Én csak elültettem a magot, és aztán ők hagyták kinőni”. Végül megköszönte a segítséget családjának.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göbbels
2013. augusztus 05. 23:19
Az eddig mindig több gólt dobunk stratégiáról átálltunk a legalább egy góllal kevebebbet kapunk stratégiára. Sajnos a látványos vízilabda halálához vezet ez így! Mert most dobtak néhány bravúrt, de a döntőben nem tudtak közel menni olyan jól védekeztek területre, zónára a feketehegyiek, azért volt csak kis különbség. Ez így idegtépő mérkőzések sorozata lesz, ahol majdnem a véletlen dönt. De legfőképpen a bírók! Ez nem használ a vízilabdának, mert nem ad szépséget, az eredmény alig kiszámítható és a brók kezébe adja a mérkőzést. A nulla sportdiplomáciánk pedig csak les, mint süket disznó a búzában. Azt kívánom, hogy ne legyen igazam! Egy öreg vizes
marko11
2013. augusztus 05. 07:47
Bendek néhány hónap alatt egy lényegében új csapatot épített fel. Sőt, röpített fel a világbajnoki címig! Hallgatva a vízilabdás fiúk nyilatkozatait, az már meg sem lep, hogy egytől-egyig okos, intelligens nyilatkozatokat adnak.
Godmachine
2013. augusztus 04. 19:28
Szép volt fiúk!
OrangeOrder
2013. augusztus 04. 19:06
Csodálatos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!