Vége a budapesti Vidámparknak

2014. július 09. 19:09

A fővárosi önkormányzat végelszámolással, jogutód nélkül megszünteti a Budapesti Vidám Park Zrt.-t a Fővárosi Közgyűlés hétfői döntése szerint.

2014. július 09. 19:09

A Fővárosi Közgyűlés hétfőn döntött a Vidámpark megszüntetéséről. Eszerint a Budapesti Vidám Park Zrt. végelszámolással, jogutód nélkül megszűnik. A végelszámolás kezdete szeptember elseje. A társaság vezérigazgatójának, Kőfalvi Tamásnak a munkaviszonyát akkortól megszüntetik, 45 napos felmondási idővel, amelynek időtartamára a munkavégzés alól mentesítik. A vezérigazgató kéthavi végkielégítésre jogosult.

A közgyűlés határozott arról is, hogy a Budapesti Sportszolgáltatási Központ - Városligeti Műjégpálya számára működőképességének megőrzése érdekében 31 millió forint támogatást biztosít.

Emlékeztettek, hogy a támogatásra azért van szükség, mert a hűtőrendszer hibája és a hosszantartó meleg időjárás miatt bevételkiesés történt és beruházásokra volt szükség. Mint írták, a legutóbbi téli szezon bevételei jelentősen elmaradtak az előző szezonétól.

A testület arról is döntött, hogy támogatja a Fővárosi Állat és Növénykertnek (FÁNK), a többi között mesepark, Pannon-tenger-akvárium, pannon ősvadon és látogatóközpont kialakítását célzó Pannon park elnevezésű projektjét. Ugyanakkor megvizsgálja a Vidámpark volt területére tervezett beruházás megvalósításának lehetséges forrásait.

A közgyűlés felkérte a főpolgármestert arra, hogy a 2015-ös költségvetés tervezése során vizsgálja meg a projekt előkészítéséhez szükséges 100 millió forint biztosításának lehetőségét. Ugyancsak megbízták a főpolgármestert, kezdeményezze a kormánynál, hogy nyilvánítsa nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá a Pannon park projektet.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. július 11. 02:30
Bezár a Cucialista Szellem Vasútja. Hogy éljük ezt túl?
Ángyán Páván
2014. július 11. 02:30
Bezár a Cucialista Szellem Vasútja. Hogy éljük ezt túl?
Forsz
2014. július 10. 10:32
Csak azt nem értem, miért tartja magát még mindig ez a Kádár korszaki pannonozás. Fel kellene már fogni, hogy ez a kicsinyítésünk, a történelmünk szegényítésének az eszköze volt anno, amit ki tudja mi okból ma is folytatnak egyesek. Szerintem ostoba, felszínes parvenűségtől indíttatva. Megengedem, ez eltúlzott aggodalmaskodásnak tűnhet, de nem az. Ez a pannonozás szerves része volt a korabeli sunyi, lopakodó, tendenciózusan a magyar nemzetet sorvasztó kommunista szándéknak. Ezt a pannon kultuszt országos értelemben abba kell hagyni és csupán ott és oda használja, aki annyira akarja, ahova illik. A Dunántúlra. De ott is jobb csak regionális, leszűkített értelemben. Aki nem látná, megmondom: ez mögött ideológia van! Züllesztő, sorvasztó szándékú ideológia, amit a követők természetesen nem látnak be.
trespass
2014. július 10. 09:58
Vége? Sokáig tartott rájönni. Már vagy 30 éve vége van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!