Mocsai pályázik a TE rektori posztjára

2014. augusztus 18. 10:45

Szeptembertől önálló intézménnyé válik a Testnevelési Egyetem, Mocsai Lajos kézilabda-kapitány pedig pályázik a rektori posztra. Ezt egy nyár eleji törvénymódosítás teszi számára lehetővé, de Mocsai cáfolja, hogy korábban egyeztetett volna erről jogalkotó politikusokkal.

2014. augusztus 18. 10:45

Mocsai Lajos megerősítette, hogy pályázik a szeptembertől önállóvá váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára. Ezt a Lex Mocsaiként elhíresült törvénymódosítás teszi lehetővé, mely alapján olimpiai éremmel és meghatározott díjakkal a sporttudományi felsőoktatásban kiváltható a PhD, és a TE rektorának nem szükséges egyetemi tanári kinevezés sem.

A kézilabda-kapitány azt mondta: 1978 óta tanít a TF-en, docensi pozícióban. Szerinte nem a PhD tesz valakit alkalmassá a vezetői feladatok ellátására. Hangsúlyozta, hogy több egyetemi tisztséget is viselt már: volt dékánhelyettes és a szenátus tagja. Mocsai határozott nemmel felelt a Népszabadság azon kérdésére, hogy a Lex Mocsai előkészítése kapcsán közte és a miniszterelnök, vagy az illetékes miniszter közt szóba került-e a rektori pályázata.

A Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt is tudni véli, hogy Schmitt Pált – aki az új szabályozás alapján szintén alkalmas lenne a TE rektori posztjára – „miniszterelnöki szinten akarják rehabilitálni”. Mocsai a lapnak azt mondta: nem tud arról, hogy Schmitt a TE vezetésében bármilyen pozícióra pályázna.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. augusztus 19. 08:40
Na de ki lesz a kancellár?
=nessuno=
2014. augusztus 18. 23:54
Felháborító. Komoly szak az a tesi szak...:)))
gwrf
2014. augusztus 18. 12:13
" Szerinte nem a PhD tesz valakit alkalmassá a vezetői feladatok ellátására" így van, kedves Mocsai elvtárs. Csak magával ellentétben mindenki másnak mégiscsak kötelező a PhD a hasonló pozíciók betöltésére. Másra nem írnak törvényt baráti elvtársak.
persephone
2014. augusztus 18. 12:07
Kíváncsi lennék, hogyan nyilatkoznak erről a világ nagy egyetemein. Vajon megengednék-e ők ezt maguknak? A magyar egyetemek renoméját tesszük kockára ezzel a botor intézkedéssel. Ugyan ki akar egy olyan helyen diplomát szerezni, ahol az évszázados egyetemi alapkövetelmények figyelmen kívül hagyása miatt olyan diplomákat állítanak ki, melyeket a nemzetközi tudományos életben nem ismernek el? Ébresztő!!! A hazaszeretet ott kezdődik, hogy nem teszek kárt azokban az értékekben, melyeket elődeim megteremtettek. Szerintem pedig most ez történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!