A kick-box szövetség elítéli a Szegeden történteket

2015. július 23. 15:00

A SzegedMa azt írja, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke a szervezet nevében elítélte a Szegeden történt erőszakos cselekményt, ugyanakkor az ártatlanság vélelmének fontosságára is figyelmeztetett. A szövetség addig nem kíván lépni a gyanúsítottal, mint sportoktatóval szemben, ameddig annak bűnössége be nem bizonyosodik.

2015. július 23. 15:00

A szegedi erőszakos cselekménnyel gyanúsított büntetés-végrehajtási nevelőtiszt, S. Vilmos a helyi kick-boxos körökben is ismert személy, egy egyesület vezetője, így a SzegedMa hírportál megszólaltatta a Magyar Kick-Box Szövetség elnökét az üggyel kapcsolatban. 

Galambos Péter a lapnak elmondta, a szervezet minden tagja elítéli a hasonló eseteket, és elhatárolódnak azok elkövetőitől. Az ilyen magatartást „semmiképpen sem tartjuk sportemberi viselkedésnek” – jelentette ki Galambos. 

A szövetség elnöke viszont azt is hozzátette: „A konkrét ügyben megjegyezném, hogy addig nem teszünk semmilyen azonnali lépést az ügyben, ameddig nem tudunk biztosat. Azonban, ha valóban ő követte el a cselekményt, annak nyilvánvalóan következményei lesznek. Ezen lépések megtételével azonban megvárjuk az illetékes hatóságok döntését. Úgy gondoljuk, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. július 23. 20:08
Nicsak mit találtam a szegedi oldalon. "A bíróság beszámolója szerint a bőrszíne miatt beszólásokat kapó egyetemista ekkor még nem kapott az ütésekből, viszont meg akarta védeni barátait. Elindult a börtönőr felé, aki először a mellkasánál meglökte őt. A magyar-kubai származású egyetemista ekkor valahogy a földre vitte a gyanúsítottat, fölé került és “a feje irányába kezdett ütni”." Szóval a verbális agresszióra a kubai fizikai agresszióval válaszolt? "a “félvér fiú” múltja is megér egy misét…balhés, kötekedő gyerek, aki direkt keresi a bajt"
NagyPál
2015. július 23. 16:48
"Negyed egykor tartott sajtótájékoztatót a Törvényszék, amelyen elhangzott, hogy azért is indokolt az előzetesbe helyezés, mert a gyanúsított volt már büntetve hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt."
Gregorius
2015. július 23. 16:27
Annak idején Papp Laciról volt olyan anekdota, hogy inkább elfutott, mert tisztában volt azzal, hogy mivel járna az, ha valakit istenigazából megütne. Ezt kellett volna a fejébe vésnie....
Magyar olimpia? Köszönjük, NEM!
2015. július 23. 15:58
tipikus maffiózósport
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!