Elégedett a magyar menekülttáborral a kameruni webdizájner

2015. október 15. 12:53

Morvai Krisztina egy kameruni menedékkérővel beszélgetett, aki nem akar továbbmenni nyugatra, itt tanulna és dolgozna végzettsége szerint.

2015. október 15. 12:53

Morvai Krisztina országjárása közben találkozott egy kameruni férfival, aki menekülttáborban várja, hogy elbírálják menedékkérelmét. A webdizájner végzettségű menedékkérőnek tetszik Magyarország, mert – mint mondta – itt sokkal jobb, mint náluk, ezért nem akar nyugat felé továbbmenni, itt dolgozna és tanulna tovább. Ha pedig lehetősége nyílna rá, visszatérne hazájába.

A menekülttábor körülményeire semmi panasza sem volt, és azt is elárulta, hogy egy hétre 6000 forintot kap, amiből élelmiszert vásárol.

Az EP-képviselővel tartó Almási Lajos ezzel a kommentárral tette közzé a videót: „Akik Magyarországot gyalázzák a menedékkérők körülményei miatt, valószínűleg nem találkoztak még olyan külföldivel, aki szabályosan, a törvényeket betartva járt el, és így kért nálunk menedékjogot. Morvai Krisztina EP képviselő és Almási Lajos dokumentumfilmes végre megörökített egy ilyen találkozást, s e felvételen megosztják a tapasztalatokat.

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. október 17. 11:17
NBI-be egynek jó lesz.
Karbantartó9
2015. október 16. 20:11
Nem baj, örvendjetek, a magyar webdesignerek meg mennek angolba... (A sok like ugye nem ennek szólt! De akkor meg minek?)
öszödibeszéd
2015. október 16. 09:43
Berlini koleszos koromban sok afrikaival éltem együtt. A kameruniak voltak a legkulturáltabb, legiskolázottabb és legnyitottabb emberek az általam megismert afrikai népek között. Általánosítás, tudom, de bennük sosem csalódtam. A gépészhallgató fiú Descartes és Heidegger filozófiájában is jártas volt. Ez bejött nekem.
Quet
2015. október 16. 07:11
Oké, meg ugye ez a nehéz, hogy amikor egyéni sorsokat ismerünk meg, embereket, akik szimpatikusak, így egyenként, de kérdésem, hogy Kamerunban milyen háború van, ami elől menekül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!