MSZP: A fideszes haverok közpénzből építik stadionjaikat

2016. február 17. 11:52

A társasági adóból befolyó sporttámogatás legújabb átalakítási tervezetének értelmében stadionfenntartásra is lehet fordítani a támogatást. Bárány Balázs az MSZP országos elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a fideszes politikusok rátelepedtek a magyar sportra és a tervezett reform is csak a saját érdekeiket szolgálja.

2016. február 17. 11:52

Bárány Balázs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja szerdán Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy készül a tao 2, így 2017-től már létesítmény-, azaz stadionfenntartásra is lehet ezeket a pénzeket fordítani.

Értékelése szerint a fideszes haverok közpénzből felépítették a stadionjaikat, és mivel azok konganak az ürességtől, a jövőben közpénzből is tartják fent azokat. A szocialista politikus közölte: addig nem támogatnak semmilyen fideszes sportfinanszírozási rendszert, amíg a folyamat minden részében áll egy fideszes hűbérúr, illetve amíg nem számolnak el forintra a sportra költött pénzekkel.

Azt mondta, a tao-rendszer átláthatatlan finanszírozási forma, csak azt lehet tudni, hogy az egyes egyesületek éves szinten mennyi pénzt kapnak, de az nem derül ki, hogy abból mennyi pénzt költöttek labdára vagy tetőfedésre. Mi indokolja azt, hogy míg a teljes tao-programot nézve egy állampolgárra lebontva 20 ezer forint jut, addig a felcsútiakra átlagosan 6,6 millió forint? — kérdezte. Ráadásul — folytatta —, a fideszes politikusok rátelepedtek a magyar sportra. Talán azért, hogy saját maguknak pörgessék ki a pénzt? — firtatta. Az MSZP-s képviselő szerint a tao-kedvezmény közpénz, hiszen egy bevétele részéről mond le a központi költségvetés.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimi12
2016. február 17. 15:27
Ez a kormány tobbet tett a sgegenyekert, mint bármelyik masik part.
Tintamin
2016. február 17. 15:26
Siman! Hat a Loki is tonkrement, mert nem tudjak a mutyipenzt, csak betonba olni. Kisvardan, Sesztak Miniszter urfi szulofalujaban is lesz masfel milliardert stadion! NB II.... Ja, kapott a klub mar 1.3milliardot, es lesz 500millio akademiara is. Bamulat. Nem ertem, hogy miert nem bovitik 10milliosra a kormanyt, hogy minden szulofaluba juthasson egy stadion..
bdi
2016. február 17. 13:12
A stadionok KÖZPÉNZBŐL épülnek, akármit is mond a fitymafejű. Jogilag csűrhetik, csavarják, de a logika, és az erkölcs minden szabálya szerint ez közpénz. Ha egy cég tartozik az államnak X millió adóval, és az állam azt mondja, hogy oda is adhatod stadionra, és akkor elengedem a teljes tartozásodat, akkor valójában az állam adja a pénzt a stadionokra. Normális országokban az ADÓALAPBÓL és nem az ADÓBÓL lehet leírni az ilyen támogatások. Az adóalap esetén igaz lennek, hogy a cég, bizonyos társadalmi cél támogatása érdekében többletköltséget vállal, és ezt az állam is honorálja, adókötelezettsége egy részének az elengedésével.
gudmen
2016. február 17. 13:07
gondolom az mszp pont ugy számoltatná el a fideszt ahogy a fidesz számoltatta el öket...SEHOGY! szörnyü, hogy ennek a két kokler brigádnak..akik 94 ota hülyitik a jonépet...még mindig van 55-60%-nyi szavazojuk... HAJRÁ JOBBIK, HAJRÁ LMP!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!