Világbajnoki bronzérmes lett Baji Balázs 110 gáton!

2017. augusztus 08. 00:03

Magyar sporttörténeti siker a londoni atlétikai vb-n: Baji Balázs bronzérmes lett 110 gáton. Magyar sprinter soha nem nyert még érmet.

2017. augusztus 08. 00:03

Baji Balázs nagy futással harmadik lett 110 gáton a londoni atlétikai világbajnokságon. 

A magyar atlétika történetében is kiemelkedő eredmény ez a bronzérem, sprinter még sosem nyert érmet, döntőbe sem nagyon jutott – írja az Index.

Az MTI közölte: a 28 éves vágtázó a fináléban jól rajtolt, de a második gátat leverte, emiatt némileg megtört a lendülete. Azután ismét jó tempóban futott, majd ugyan a nyolcadik gáton megint hibázott egy kicsit, de a kilencedik és tizedik már szinte tökéletesen sikerült. Az ekkor nagyokat hibázó, addig a harmadik helyen futó francia Garfield Darient sikerült megelőznie, így 13.28 másodperces idővel ért célba az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod, valamint az előző vb-n győztes orosz Szergej Subenkov mögött. Baji Balázs a magyar atlétika 12. érmét szerezte meg szabadtéri világbajnokságon, Londonban az elsőt. Futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 08. 10:10
Éljen az SZDSZ-gate!
Selamat
2017. augusztus 08. 07:47
Szuper hír, óriási gratuláció neki is! Hajrá magyarok :)
alex44
2017. augusztus 08. 06:53
Hatalmas gratuláció Balázs,ez a bronz nagyon szép és történelmi eredmény, hiszen futószámban vébén, magyar versenyző még nem állhatott dobogón, ez még inkább értékessé teszi ezt a harmadik helyet!
balbako_
2017. augusztus 08. 05:18
Ebben a számban még soha nem nyertünk érmet. Egyáltalán a futásban nagyon le vagyunk maradva a világtól és most mégis sikerült! Óriási tett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!