Mit jelent a könnyűzene megújítása – Demeter Szilárd a Mandinernek – MANDINER PODCAST

2020. június 26. 17:05

Itt a pénteki Mandiner Podcast!

2020. június 26. 17:05

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Kásler Miklós miniszter. Mai podcastünkben arról beszélgettünk, mit is jelent a könnyűzene megújítása.

Vendégünk: Demeter Szilárd, a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

A címlapkép csupán illusztráció. A képen Kurt Cobain amerikai zenész akusztikus gitárja a Julien's Auction amerikai aukciós ház Beverly Hills-i kiállítótermében 2020. június 15-én. Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugatiszél
2020. június 27. 07:41
Mindeközben... pénzhiány miatt bezár a magyar kormánnyal szimpatizáló, 400.000 Facebook követővel és 200.000 Twitter követővel rendelkező befolyásos angol nyelvű Voice of Europe portál. https://rmx.news/article/article/voice-of-europe-closes-down-following-big-tech-censorship-and-ad-service-ban
Bell & Sebastian
2020. június 26. 19:51
Csak két út áll előttünk, ezekből az egyik vállalhatatlan, a másik járatlan Nincsen ezzel semmi baj, a gyerekeket nevelni kell, mert ha csak úgy nevelődnek, annak nem lesz teteje. Valaha ezt a család és közösség intézte, esetleg az iskola. A politika mindenbe beletenyerel, de nem Orbán kezdte, ő előbb megúszásra játszott, hagyta, hogy vigye az ár - egyenesen Mágus Zoltán ölelő újévi láger parádéjára. Volt pár kiválasztott, a lista bármelyik önkormányzat kulturális bizottságában megtekinthető. Volt, aki csak azért került fel rá, mert hazaffyas nevet választott a klezmer-világzenének. De mostantól minden másképpen lesz, ezen felül még pályázni is lehet. Ami egyben a kudarc legfőbb garanciája, lsd.: magyar építőipar és egyéb visszásságok. De a felismerés alapja vitathatatlan, mivel a magyar népi kultúra halott, amit annak adnak el, az nagyjából annyira vitális, mint a műanyaggal feltöltött Lenin-bőr, nincsen alulról szerveződés, pontosabban ami van, az szemét. Marad a felülről szervezés. Amit legalább 10 éve szabotálnak.
BőröndÖdön
2020. június 26. 19:33
Borzalom az orbán-rezsim.
Bell & Sebastian
2020. június 26. 19:28
Jó reggelt, Dél-Vietnam! Nekem tetszik, hogy a németek leszállították a választói korhatárt 16 évre, amitől a zöldnek álcázott baloldal reneszánszát várják. Pár hete egy óvónő mondta, hogy a picik a cigány dájdájt hozzák aus vom Haus, így nekik marad az a hálás feladat, hogy a romlatlan közönséget rádöbbentsék arra, másfajta zene is létezik. Sőt, ha jobban meggondolom, ami zene, az csak másfajta lehet. Komoly bajok vannak itt, elsősorban fejben. Annak a kollégának van igaza, aki ráhibázott, a világ ifjú proletárjait a háború után egyesítő, úgynevezett könnyű zene művi kreatúra, tehát: nem spontán, akit csak megfuttattak, hogy mind az üzenetet harsogja: szabadság, egyenlőség, testvériesség. Hogy mennyire falsul, arra legyen elrettenő példa a magyar Szex apó élete és munkássága, akinek egyetlen érdeme az volt, hogy utolsóként látta életben Radnótit, mielőtt az amcsi vadászgép szétlőtte a menetoszlopot. Demeter Szilárd sorszámot téphet, mert legfeljebb III. Erdős Péter lehet a Sziget és A-38 szervezői mögött. Ha nagyon a húrok közé csapik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!