Dárdai Pál legidősebb fia Fehérvárra igazolt

2021. január 05. 19:14

Dárdai Palkó nem a nevével, hanem a játékával akar kitűnni.

2021. január 05. 19:14
null

A MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Dárdai Palkó, a korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál legidősebb fia.

Az OTP Bank Liga második helyén álló klub honlapján a Hertha BSC-től érkező, a jobb és a bal szélen egyaránt bevethető 21 éves középpályás elmondta, az édesapja sosem szólt bele a pályafutásába, most sem tette, az ő döntése volt, hogy Székesfehérvárra igazolt. Dárdai Palkó – aki az U18-as, U19-es és U20-as német válogatottban is pályára lépett – még édesapja irányítása alatt a 2017/18-as idényben mutatkozott be a berliniek felnőtt csapatában a Bundesligában – ahol összesen kilenc meccsen szerepelt –, valamint játszott az Európa-ligában is, de a jelenlegi szezonban csak a tartalék együttesben kapott szerepet. „A többi között Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de a Vidiben szerettem volna folytatni a karrieremet. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét” – szögezte le.   

Hozzátette, gólokkal, gólpasszokkal szeretné segíteni új csapatát, és nagyon fontos számára a minél több játéklehetőség. „Palkó az egyik legjobb futball-iskolát járta végig és már a Bundesligában is bemutatkozott. Komoly hagyományokkal rendelkező, igazi futballcsaládból származik. Fiatal kora ellenére biztosam megfelelő versenyhelyzetet tud teremteni a csapaton belül, ráadásul ballábas, pontrúgó játékosról van szó” – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Felipe Trueba

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2021. január 06. 07:43
A múltkori interjúban a fater is azt pedzegette, hogy csak rövidtávon Berlin, amúgy a Dunántúl a pálya a családnak. Még edzőnek is ajánlkozott a Siófokhoz :) Abszolút megértem. A Bundesliga kétségtelenül egy topliga, de Berlin gáz hely...
Ügyek
2021. január 05. 23:22
Ostoba fatáska.
libsimentes_övezet
2021. január 05. 23:13
haj belőve és tetkókat felrakatta már, ezek nélkül nem menők a focisták
Frankie Bunn
2021. január 05. 21:24
Minden kritikám a hazai focié, s minden rajongásom is, s ennek most nagyon örülök !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!