Kazah-veréssel kezdték az olimpiai selejtezőt női kéziseink

2021. március 19. 18:03

Magyarország-Kazahsztán 46-19. Holnap Szerbia vár a mieinkre – a tét az olimpia.

2021. március 19. 18:03
null

Győzelemmel kezdte a győri olimpiai selejtezőtornát a magyar női kézilabda-válogatott. A péntektől vasárnapig tartó eseményen négy csapat vesz részt, a tét a tavalyról idén nyárra halasztott olimpia.

Az első meccsen a magyar lányok magabiztosan léptek túl Kazahsztánon, ahogy az várható is volt: a két csapat eddig egyszer találkozott egymással, a 2019-es vb-n, akkor a mieink 24 góllal nyertek.

Pedig nem voltak kedvezőek az előjelek: a szövetségi kapitány, Elek Gábor pozitív mintát produkált, és az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy csatlakozhat-e a kerethez. Végül igen, és ez magabiztosságot kölcsönzött a magyar csapatnak, amely fokozatosan ellépett ázsiai ellenfelétől. 20-8-as félidő után közte 27, a vége 46-19 ide.

A magyar csapatra szombaton a szerbek várnak, – akiket a decemberi Eb-n kiütéssel sikerült legyőzni –  majd vasárnap a 2016-os olimpiai bajnok oroszok következnek. A magyar válogatott 12 év után vívhatja ki újra az ötkarikás játékokon való szereplést, a tornáról az első két helyezett jut ki Tokióba. Azaz várhatóan a szerbek ellen dől el minden.

Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Bo Ambstrup

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2021. március 20. 21:09
Meg van, a szerbek is legyőzve :D Közben az oroszok döntetlenre állnak a kazahokkal...
vip era
2021. március 20. 11:00
Igen ,a 3 fradi szélsőből ,csak kettő lehet kezdő a klubjában. A Hajdú János, Golovin páros meg megoldás lehetne a szövetségi kapitány poszton.
Bradanek
2021. március 20. 09:00
Hajrá Magyarok! Hajrá Lányok! Még egy győzelem és olimpiai résztvevő Magyarország. Isten áldjon, minden magyar színekben versenyző sportolót!
Krupp Skya
2021. március 20. 05:39
Kazah veréssel? Ez még mindig jobb, mint amivel Gréczy Zsolt kezdett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!