Magyarország – Lengyelország 3-3 – VÉGE

2021. március 25. 19:29

Csütörtök este megkezdi vb-selejtezős szereplését a magyar labdarúgó-válogatott, amely Lengyelországot fogadja a Puskás Arénában.

2021. március 25. 19:29
null

Csütörtök este elkezdi a világbajnoki selejtezős szereplését a magyar labdarúgó válogatott. A nemzeti csapat a lengyeleket fogadja a Puskás Arénában, a cél a 2022-es november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokság.

ELŐZMÉNYEK

Emlékezetes: rendkívül sikeres évet zárt 2020-ban a nemzeti tizenegy, amely novemberben drámai csatában kivívta az Eb-szereplés jogát Izland ellen, majd a Nemzetek Ligája B divizíójának egyik csoportját is megnyerte – a jóval esélyesebbnek számító orosz, török, szerb hármas előtt. ( A mieink által oda-vissza megvert törökök egyébként tegnap 4-2-re legyőzték a 2010-es vb ezüstérmesét, Hollandiát.)

Sajnos azonban ez nem volt érdemi hatással a kalapbeosztásra, így a decemberi sorsoláskor nehéz ellenfeleket kaptunk: a vb-re való kijutásért az utóbbi években a selejtezőket magabiztosan hozó angolokkal, valamint a bombaerős lengyelekkel kell megküzdeni – ott van még továbbá a szintén jó erőkből álló Albánia, illetve két miniállam, Andorra és San Marino.

Az egyenesági kvalifikációhoz meg kellene nyerni a csoportot, a pótselejtezőhöz a második helyet kellene megszerezni – ennél rosszabb helyezés esetén is marad remény – itt nem részletezendő, bonyolult módon – a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelem miatt.

A 20:45-től kezdődő meccsen Marco Rossi – aki egyébként azzal a Paulo Sousával néz szembe, akivel nyolc éve a Honvéd-Videoton meccseken is találkozott, és eddig veretlen ellene – nem számíthatott a december óta sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominik játékára. Az olasz szakemberrel egyébként nemrég interjúztunk, Rossi többek között arról beszélt lapunknak: a magyarok harcosnak születtek.

A Lipcsébe igazoló középpályást Kalmár Zsolt helyettesíti, – amint az a nemrég nyilvánosságra hozott kezdőcsapatból kiderül – a kapuban a nagy vihart kavaró posztjával a hírekbe bekerült Gulácsi kapott helyet. Íme, a felállások:

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár Zs., Hangya – Szalai Á., Sallai.

LENGYELORSZÁG: Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik, Reca  – Szymanski, Krychowiak, Moder, Zielinski – Lewandowski, Milik.

A csoport további mérkőzései az Andorra–Albánia és az Anglia–San Marino összecsapás lesz. Folyamatosan frissülő tudósításunkban beszámolunk az eredmények alakulásáról.

ÉRDEKESSÉGEK

– A magyar válogatott új fehér mezében lép pályára a lengyelek ellen, akik pirosban játszanak majd – számolt be róla a szövetség Twitter-csatornája.

 

– Marco Rossinak ez lesz a 25. meccse szövetségi kapitányként, Paulo Sousa azonban most debütál. Érdekesség: az előző kilenc lengyel szövetségi kapitány nyeretlen maradt a bemutatkozó meccsén.

Három edzés alatt kell kitalálnom a felállást, ettől függetlenül remélem, hogy látom majd az egységet, és a játékosok visszaadják majd az elképzeléseimet. A kollégámnak, Marco Rossinak már a huszonötödik meccse lesz a holnapi a magyar válogatott élén, együtt vívták meg az Eb-selejtezőt, hat meccs óta veretlenek. Nekik már erősebb a koncepciójuk, de tudom, hogy a válogatottunk magas minőséget képvisel, úgyhogy szeretnénk megnyerni a mérkőzést″ – nyilatkozta a portugál tréner.

Nem hiszem, hogy hozzánk alkalmazkodnának, Paulo Sousának megvan a saját elképzelése. Én pedig nem vagyok Nostradamus, hogy kitaláljam, milyen szándékokkal érkezik az ellenfelünk. De két forgatókönyvre is felkészültünk, négy és három védővel is fel tudunk állni, emellett a klasszisaikra,  Robert Lewandowskira és Piotr Zielinskire is külön készülünk. A tervünk megvan, kérdés, sikerül-e a pályán megvalósítanunk. Természetesen arra is vannak ötleteink, hogyan állítsuk meg Lewandowskit, de az elmúlt két-három évben másoknak is voltak, nem nagyon sikerült megvalósítaniuk. És nem én vagyok a legjobb edző közülük” – ezt már Marco Rossi nyilatkozta a meccs előtt.

– Lovrencsics Gergőnek – aki korábban a Lech Poznanban futbalozott – lengyel felesége van, aki ezen a meccsen a magyaroknak drukkol.

Egy kis félidei statisztika: labdabirtoklásban a lengyelek jobbak, (62-38%) ahogy szögletekben is (2-0). A piros mezeseknek azonban 45 perc alatt nem volt kaput eltaláló lövése, ezt a mutatót mi vezetjük 2-0-ra. És mivel ebből az egyikből gól lett, így a legfontosabb mutatóban, a gólok számában is jobban állunk.

További, érdekes részeredmények egy félidő után: Andorra-Albánia 0-1, Anglia-San Marino 3-0, Németország-Izland 2-0, Románia-Észak-Macedónia 1-0.

PERCRŐL-PERCRE

1. perc: A német Felix Brych játékvezető sípszavára elkezdődött a mérkőzés. Ő vezette egyébként a 2015-ös magyar-román selejtezőt, amely 0-0 lett.

5. perc: Kleinheisler lő a lengyel kapuba, de szabálytalanság miatt a gól érvénytelen

6.perc: Ez viszont mér érvényes: Sallai góljával vezetünk. A Freiburg játékosa kapura tör Fiola saját térfélről érkező, lapos passzával, a támadó nem ijed meg, nem lassul le, a 16-osra is betör bátran, és jobbal a bal alsóba lő kissé jobbról, 14 méterről. 1-0 ide!

14. perc: Az első lengyel szögletet Gulácsi öklözte ki, felszabdult a lengyel kapu. Közben Anglia is megszerezte a vezetést San Marino ellen.

18.perc: Majdnem ott a második! Szép támadást vezetünk, Nagy Ádám passzát Hangya adja balról középre, Lovrencsics ballal 17-ről, kissé jobbról feladja azonban a labdát Szczesnynek.

30. perc: A lengyelek második szöglete is eredménytelenül zárul.

33. perc: Michal Helik hatalmasat rúg Sallaiba, megvan a meccs első sárga lapja.

35. perc: Lovrencsics remekül ad most be jobbról, laposan, Szalai Ádám érkezik, de megelőzi a lengyel védő. Válaszul érkezik egy lengyel kísérlet is, de blokkoljuk. Eddig több helyzetet dolgozott ki a magyar csapat.

43. perc: A félidő végére felgyorsulnak az események:  előbb Sallait ellöki a felezőnél Bereszynski, a balon indult volna pedig Hangya, majd Reca balos beadását kifejeli középről Orbán. Fél perccel később Lewandowski reklamál büntetőt, de látszik, hogy ő maga sem hisz annak jogosságában.

45. perc: Vége az első félidőnek. Az eredmény 1-0.

46. perc: Megkezdődött a második félidő.

48. perc: Itt a második lengyel sárga. Megint Sallait rúgták fel.

52. perc: Lovrencsics lapos, jobb oldali beadását jobbal kapura teszi 14-ről Sallai, de blokkol Breszynski, ám Szalai Ádám elé csorog a labda a lengyel bal lábáról, támadónk meg az ötös jobb sarka elől jobbal elegánsan a túlsó, azaz a jobb alsó sarokba emel. Két védő közül: 2–0!

59. perc: Eddig bírta Sousa: kettős cserét hajt végre a lengyelek szövetésgi kapitánya. De még milyen jó csere! Piontek első labdaérintésével szépít. 2-1!

60. perc: 54 másodpercen belül jön az egyenlítés.

77. perc: WILLI ORBÁN!! Szalai Ádám ad be balról, majdnem elszáll a labda középen Lang feje fölött, de a védő csak belecsúsztat picit, Orbán meg két lépésről a bal sarok elől jobb térddel a kapuba teszi a labdát. 3–2!

83. perc: Lewandovski egyenlít, 3-3.

90. perc. Négy perc a ráadás.

93. perc: Egy perccel a vége előtt nyomtunk, de elvesztettük a labdát, Fiola szabálytalankodott: második sárga és piros, a magyar védő pár másodpreccel a vége előtt kiáll.

94. perc: Vége a mérkőzésnek, 3-3-as döntetlennel kezdtük a selejtezősorozatot.

Nyitókép: Trollfoci Facebook-oldala

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 26. 12:11
Már előre be vannak tojva, hogy San Marino és Andorra is leégeti a túlfizetett nemzeti botlábúakat.
Armageddon
2021. március 26. 05:54
Szegény mich, most már sajnálom...
Armageddon
2021. március 26. 05:34
Öribari lengyeleket megszabad verni? Szerintem döntetlen lesz, írtam tegnap is. Így is lett! Csá!
Volo
2021. március 25. 23:01
Jó meccs volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!