Már használható a védettségi igazolvány applikációja

2021. május 14. 08:26

A védettségi igazolvány élesített applikációja a Google Playen EESZT alkalmazás, az App Store-ban pedig EESZT Lakossagi néven érhető el – szúrta ki a Telex.

2021. május 14. 08:26
null

Az alkalmazás beüzemeléséhez első lépésként az applikációt regisztrálni kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási térben, amelyhez KAÜ-azonosítással be kell lépni az EESZT lakossági portáljára.

Itt a felhasználónak a Mobilalkalmazások nevű menüpontot kell kiválasztani, majd az Új regisztráció gombra kell kattintani. Ezt követően lehet elindítani a letöltött mobilalkalmazást, ahol a taj szám megadását követően a telefonnal kell leolvasni az EESZT-ben megjelenő QR-kódot.

A Sikeres QR-kód beolvasását követően az alkalmazásban megjelenik egy négy karakteres kód. Ezt a kódot kell megadni az EESZT-portálon, hogy a viszont-azonosítást végrehajtsa a rendszer. Amennyiben a felhasználó ezeket a lépéseket elvégezte, a bejelentkezéshez a regisztráció során megadott 6 jegyű PIN-kódot kell beütnie, mivel ennek megadásával tud majd belépni az applikációba, ahol a „Covid-oltásigazolás” menüpontban megtekintheti a vakcinációjáról szóló információkat – olvasható a használati útmutatóban, melyet a Magyar Nemzet összegzett. 

Az alkalmazás az oltott nevét, az érintett taj számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg. Aki a koronavírus elleni védőoltását megkapta, a védettségi igazolvány mellett a mobilapplikációval is igazolhatja majd az oltottságát, viszont a korábbi betegségből eredő védettséget csak a plasztikkártya jelzi – emlékeztet a Magyar Nemzet. 

Fotó: EESZT

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. május 15. 10:06
Token hibát mutat a telefon a regisztrációnál a eeszt felületen megjelenő QR kód beolvasása után. Mit csinálok rosszul? Update: a taj szám beírásánál hiába írom be jól a 9 számjegyet, ha közben visszatörlök, javítok, akkor nem megfelelő formátumban mutatja az újra beírt számokat. Ha elsőre hiba nélkül írom be, akkor a mezőben 3x3-as felosztásban jelenik meg, és így el is fogadta.
peet2013
2021. május 15. 08:28
A két app tökéletesen működik!
Jason Bourne
2021. május 15. 06:58
Bonyolult kicsit ez a reg. Amúgy mire jó?
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 14. 19:11
127.0.0.1... aha. Ezek milyen oprendszerrel tolják, Windows 3.1.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!