Valter Attila megőrizte a rózsaszín trikót

2021. május 15. 17:45

A magyar bringás tartotta a lépést az összetettben mögötte álló riválisokkal a Giro d'Italia szombati szakaszán.

2021. május 15. 17:45
null

Valter Attila az esélyesekkel együtt célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny nyolcadik, szombati szakaszán.

A Foggia és Guardia Sanframondi közötti 170 kilométeres etapon egy második kategóriás hegy után a célba egy negyedik kategóriás emelkedő vezetett, amelyen a Groupama-FDJ magyar bringása tartotta a lépést az összetettben mögötte álló riválisokkal, így az előnye továbbra is 11 másodperc a belga Remco Evenepoel és 16 a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt. A rózsaszín trikó 90 éves történetében Valter a 166. versenyző, aki legalább háromszor magára ölthette a legendás mezt.

A szakaszgyőzelmet a kilencfős szökevénycsoportból a francia Victor Lafay szerezte meg, a 22 éves Valter 4:48 perc hátránnyal a 29. helyen ért célba.

(MTI) (Kép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. május 16. 17:08
Sajnos ma nem jött össze. Az utolsó 20 kilométeren a nagycsapatok brutál tempót diktáltak. Túl sokan voltak még perecen belül az összetettben. Bernal nagyon erős, de ezt eddig is lehetett látni. Szép volt Ati! Köszönet érte! Legalább egy ország megismerte az országúti kerékpársportot! Hajrá tovább a TOP10-ért! És így lehet a 3. héten összejön egy szakaszgyőzelem!
lendvaiildiko
2021. május 16. 17:03
Gratulálok!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 16. 17:00
Az alagútban dőlt el minden mikor nem tudott felkapaszkodni az elejére, egyszerűen nem volt aki segítsen neki, egyetlen csapattárs bírta tartani vele a tempót. Bernal előtt ott volt még két vagy három ineosos.
westend
2021. május 16. 16:38
a vége durva volt - sajnos elfogyott az energia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!