Emberkereskedelem és pénzmosás miatt elítélték a Marian Cozma-gyilkosság egyik elkövetőjét

2021. július 08. 10:57

Nem jogerősen nyolc év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék a visszaeső vádlottat.

2021. július 08. 10:57
null

A közlemény szerint az elsőrendű vádlott – aki korábbi sajtóinformációk szerint a veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma 2009-es meggyilkolásában részt vevő Sztojka Iván – a huzamosabb idejű szabadságvesztésből történő szabadulását követően rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett.

A férfi felvette a kapcsolatot az általa már korábban megismert, prostituáltként dolgozó sértettel, akitől elvette a  jövedelmét. A másod- és harmadrendű vádlottak bankkártyás tranzakciókkal segítették az elsőrendű vádlottat – tették hozzá. A Székesfehérvári Törvényszék az ügy elsőrendű vádlottját a nyolc év hat hónap fegyház mellett mellékbüntetésként nyolc évre eltiltotta a közügyektől. Emellett 1,399 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, továbbá határozott arról is, hogy büntetéséből feltételesen nem bocsátható szabadságra – írták.

A bíróság az ügy másod- és harmadrendű vádlottját folytatólagosan elkövetett pénzmosásban mondta ki bűnösnek, őket egy-egy év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A negyedrendű vádlottat bizonyítottság hiányában felmentették a folytatólagosan elkövetett pénzmosás vádja alól. A törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig – de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig – fenntartották.

(MTI)

Nyitóképen: Sztojka Iván egy korábbi tárgyalásán. Forrás: MTI / Krizsán Csaba

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. július 08. 13:05
"a huzamosabb idejű szabadságvesztésből történő szabadulását követően rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezett" Ja mert előtte külön fiókja volt a NAV-nál..
tolan
2021. július 08. 12:57
Az agyonvesztegetett bíró, most mit szól? A gyilkosságban érintett bíróra gondolok! Mindkettőbe golyót!
Zsolt75
2021. július 08. 12:57
Mennyit ült Cozmáért? Még ennyit sem?
Mr. Tommy Lee
2021. július 08. 12:51
A megoldás egyszerű: most még bent van, jó ideig, de mielőtt kiengednék, lehet felkötni. Minden ilyen minősített esetben a golyó a megoldás - kizárólag 20-30 évnyi kényszermunka után!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!