Jeszenszky feltette a költői kérdést: Hamilton a bahreini győzelme után is bírálta a helyi törvénykezést?

2021. július 30. 14:13

Ismert, a többszörös világbajnok brit pilóta úgy fogalmazott a magyar gyermekvédelmi törvényről, hogy az „elfogadhatatlan, gyáva, félrevezető”.

2021. július 30. 14:13
null

Jeszenszky Zsolt is reagált Lewis Hamilton nagy port kavaró csütörtöki kijelentésére. Ismert, a többszörös világbajnok brit pilóta úgy fogalmazott a magyar gyermekvédelmi törvényről, hogy az „elfogadhatatlan, gyáva, félrevezető”.

A világsztár a posztjában még arra is buzdítja magyar követőit, hogy a kormány népszavazásán álljanak ki az LMBTQ-emberek jogai mellett.

Jeszenszky a Facebookon egy mémmel utalt arra, hogy Hamilton nem mindig ilyen bátor, ha éppen egy másik felfogású országba érkezik egy Forma-1-es futamra.

Bahreinben – ahol Magyarországhoz hasonlóan szintén rendeznek autóversenyeket – „saría törvény van érvényben” – írja a politikai hobbista. „A homoszexualitás főbenjáró bűn, a melegeket időnként a háztetőről dobálják le, majd pedig megkövezik az élettelen testet” – fogalmaz Jeszenszky, aki felteszi a kérdést: „az erényfitogtató Lewis Hamilton a bahreini győzelme után is bírálta a helyi törvénykezést?”.

Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geonemes
2021. augusztus 01. 12:40
Hamilton történetesen szóvá tette Bahreinben is, mi a baja az emberi jogok ottani kezelésével. https://edition.cnn.com/2021/03/26/motorsport/lewis-hamilton-bahrain-f1-human-rights-spt-intl/index.html "Lewis Hamilton 'spoken to Bahrain officials' about human rights issues ahead of F1 race in country By Ben Morse, CNN Updated 1659 GMT (0059 HKT) March 27, 2021 "
Pitypangocska
2021. július 30. 23:40
Na, ahhoz nincs elég vér a pucájában. Ez egy igazi sz.ralak.
Kanmacska
2021. július 30. 23:10
Ez a feka is rabszolga. Azt nyilatkozza, amire a gazdái utasították.
2021. július 30. 21:20
Ez egy trágyalé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!