Esteban Ocon nyerte a Forma-1-es Magyar Nagydíjat

2021. augusztus 01. 17:14

Vettel a második, Hamilton a harmadik.

2021. augusztus 01. 17:14
null

 Esteban Ocon, az Alpine francia versenyzője nyerte meg a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves pilóta pályafutása során először győzött.

Ocon – akinek eddigi legjobbja a tavalyi Szahíri Nagydíjon elért második hely volt – mögött a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel (Aston Martin) ért célba másodikként, a címvédő, és a vb-pontversenyben a vezetést ismét átvevő brit Lewis Hamiltont (Mercedes) pedig harmadikként intették le. Az összetettben eddig éllovas Max Verstappen (Red Bull) 10. lett. A szezon a nyári szünet után, négy hét múlva a Belga Nagydíjjal folytatódik.

Hamilton az örökranglista élén

A Forma-1-es Magyar Nagydíj örökranglistáját a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája vezeti nyolc diadallal. Az örökranglista második helyén a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher áll, aki négyszer győzött. 

Az 1994-ben elhunyt legendás Ayrton Senna háromszor, a szintén brazil Nelson Piquet, a brit Damon Hill és Jenson Button, valamint a kanadai Jacques Villeneuve, a finn Mika Häkkinen és a német Sebastian Vettel kétszer, a brit Nigel Mansell, a belga Thierry Boutsen, a brazil Rubens Barrichello, a spanyol Fernando Alonso, az ausztrál Mark Webber, a finn Kimi Räikkönen és Heikki Kovalainen, az ausztrál Daniel Ricciardo, illetve a francia Esteban Ocon egyszer nyert Mogyoródon.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2021. augusztus 01. 21:23
Tán ha találkoztak volna Ms Dömperrel előkelőbb helyezést érhettek volna el..
Crusader
2021. augusztus 01. 20:34
A fekácska, toto wolff köcsöge, csak harmadik lett. :D:D:D:DxDDD
ujujuj
2021. augusztus 01. 20:27
Jobb lett volna, ha kiesik a nigger, de így sem rossz.
koronaszepe
2021. augusztus 01. 19:54
A Mercedes csapat és a pilóták egyre többet hibáznak. Bottas elfékezése, az időjárás/gumi probléma ilyen szintű félreértése elfogadhatatlan. Hamilton zsenijét viszont jól mutatja, hogy a tök utolsó helyről - ha van még két-három kör, vagy az ős rivális, a szintén profi Alonso nem tartja fel 3-4 körön át - akár első is lehetett volna. Ez igazi 'hammertime' volt. Amikor baj van, ahelyett, hogy szétesne nagyon össze tudja kapni magát. Meglesz a nyolcadik, biztos vagyok benne. Ocon-nak gratulálunk -Ő is Mercedes nevelés-, szép munka volt! Vettel autójában ma ennyi volt, Vettel-ben úgy érzem lett volna még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!