Peter Stöger: Sok hibánk volt a védelemben

2021. november 05. 07:37

A Fradi vezetőedzője a csütörtöki 3-2-es vereség kapcsán értékelt.

2021. november 05. 07:37
null

Ahogy azt megírtuk, a Fradi csütörtök este 3-2-es vereséget szenvedett a Celtic ellen az UEFA Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón megkérdezték a vezetőedzőt, hogy távozik-e a pozíciójából.

A válaszom nem. A hátralévő két csoportmeccsen mindenképpen pontokat szeretnénk szerezni.

Sajnos a Celtic elleni mérkőzésen sok hibánk volt a védelemben, ezt nagyon nehéz kompenzálni, sok fizikai erőt kívánt visszajönni a mérkőzésbe. Ez sikerült a csapatnak a második félidő elején, viszont sajnos ilyen könnyelmű hibákat nem szabad vétenünk ezen a szinten, mert megbosszulják magukat” – válaszolta az újságírói kérdésre Stöger.

Mint ismeretes, négy meccs után pont nélkül áll a Ferencváros a G-csoportban. A trénert arról is kérdezték, hogy lát-e előrelépést a sorozat kezdetéhez képest. „Szoros eredményt értünk el az összes eddigi UEL-csoportmeccsünkön,

ám sajnos a könnyelmű hibák eddig mindig előjöttek.

Ha nem koncentrálunk 100 százalékig, a magyar élvonalban is nehéz meccseket nyerni, nemzetközi szinten pedig szinte lehetetlen. Az eddigi mérkőzéseken voltak olyan momentumok, amikor a mi javunkra is billenthettünk volna az állást. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon erős csoport, a nevek alapján BL-szintű. A hibák ellenére a Celtic ellen is bátran játszottak a fiúk, sikerült helyzeteket kialakítanunk.”

A harmadik Celtic-gól után a Groupama Aréna közönsége nemes egyszerűséggel kifütyülte a hazaiakat. „Nem volt kellemes szituáció, ez egyértelmű, de el kell fogadnunk a szurkolók reakcióját.

A lefújás után látszott a fiúkon a lelombozottság, ez az eredménynek is betudható, de a drukkerek reakciójának is,

talán mindez az újdonság erejével hatott a számukra. A következő, Kisvárda elleni mérkőzés nagyon fontos lesz a számunkra, koncentrálnunk kell, erre hívtam fel a figyelmet az öltözőben” – jelentette ki Peter Stöger.

Miben van a Fradi legjobban lemaradva az európai középszinttől?

Miben látja a legnagyobb lemaradást az európai középszinthez képest? – kérdezték a trénert. „A fejlődéshez mindenképpen idő kell. Ez az idő játékosként, edzőnként vagy megadatik, vagy nem.

Támadásban hiányzott olykor a kvalitásunk.

Megfelelő mennyiségű helyzetünk volt ahhoz, hogy pontot szerzettünk, csütörtök este a védekezésünk nem volt elég jó. A legnagyobb különbség az európai középcsapatok és a Ferencváros között az, hogy a riválisok tudják ezen a szinten is kontrolálni az ellenfelet, képesek kontrákat vezetni. Mi is törekszünk erre. Ami nálunk kvalitásban hiányzik, azt munkával, koncentrációval kell pótolnunk” – összegezte.

Nyitókép: Budapest, 2021. november 4.
Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője (k) a labdarúgó Európa-liga G csoportjában, a negyedik fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Celtic Glasgow mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2021. november 4-én. A Ferencváros 3-2-re kikapott, és ezzel eldőlt, hogy a negyedik helyen végez, azaz véget ér számára az európai kupaszereplés a mostani idényben.
MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2021. november 05. 12:16
EZZEL persze nem azt mondom, hogy STÖGERT el kell zavarni, mert a helyzet reális megítéléséhez nagyon ott kell lenni, látni, mi történik. CSAK az esetleges maradása nem lehet morális motiváció eredménye!
gyaloggos
2021. november 05. 12:14
KUBATOV azt nyilatkozta a minap, hogy STÖGER marad, mert nem vetne jó fényt a Fradira, hogy ilyen rövid idő után kirúgnák! EZ nem lehet ok arra, hogy maradjon! SENKI nem foglalkoznék azzal, hogy a Fradi mennyi idő után vált edzőt! KOMAN meddig volt a Barca vezetőedzője? Hm....? AZ eredmények a meghatározóak, nem morálból kell bajnokságot nyerni!
gyaloggos
2021. november 05. 12:10
SZÁMOMRA szervezetlen, szétesett csapat benyomását tette a tegnapi FRADI IS! JOBB volt, mint a skóciai meccs, jobban akartak is a játékosok, DE EZ nagyon kevés a nemzetközi porondon.
rókabácsi
2021. november 05. 10:36
itt a bizonyíték az edzők tehetségére! Rebrov ennél a gárdánál kicsit gyengébb emberanyaggal előrébb tudott menetelni! nem volt jó választás ilyen tutyi-mutyi edző!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!