Orbán Viktor: Amancio Amaro emberi nagysága és pályafutása példaként állítható a fiatalok elé

2023. február 22. 17:29

A miniszterelnök felidézte, a Real Madrid korábbi labdarúgója mindig őszinte tisztelettel beszélt Puskás Ferencről.

2023. február 22. 17:29
null

Orbán Viktor miniszterelnök – úgy is, mint a Puskás Akadémia alapítója – együttérzését fejezte ki Amancio Amaro, a Real Madrid korábbi labdarúgójának halála kapcsán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Mint a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez számára címzett levelében Orbán Viktor írta,

a magyar futballrajongók mindig hálásan fognak gondolni arra az őszinte tiszteletre és szeretetre, amellyel Amancio Amaro egykori csapat- és csatártársáról, Puskás Ferencről beszélt.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy ma is példaként állítható a fiatalok elé Amaro emberi nagysága és lenyűgöző pályafutása, amely során kilenc alkalommal lett bajnok, kétszer pedig a La Liga legjobb góllövője, miközben nemcsak a Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyerte meg a Real Madrid világklasszis szélsőjeként, de az Európa-bajnokságot is a spanyol válogatottal.

„Igazi úriember volt, a labdarúgás nagykövete, akinek mi, magyarok még azt is meg tudtuk bocsátani, hogy az 1964-es Európa-bajnokságon az ő góljával kaptunk ki az elődöntőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük” – írta a miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 23. 11:25
Én benne lennék egy Csányi-Orbán cserében az MLSZ és a kormány élén..:)
még fokozza
2023. február 22. 19:57
az meg ki a faszom?
Vizi369
2023. február 22. 19:45
Meghal egy sportember, érkezik egy sportot szerető miniszterelnöktől egy részvét üzenet majd a két ostoba, resistanc és kunfia ide hányja az emberi létezésük hiábavalóságának ocsmány megnyilvánulását aminek semmi köze a szomorú halál esethez, csupán az Orbán iránti gyűlöletüket böfögik fel, milyen emberek lehetnek ezek, mi van ezeknek a fejében.
olajfa1
2023. február 22. 18:46
Amancio Amaro -utódai- a Real Madrid éppen tegnap verte el otthonában a Liverpool-t... Az ilyen eredmények méltóak a nagy elödökhöz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!