Pintér László Suhajda Szilárd eltűnéséről: már nincs rá esély, hogy élve megtalálják

2023. május 27. 17:14

Az expedíció szóvivője arról is beszélt, hogyan viseli a hegymászó családja a történteket.

2023. május 27. 17:14
null

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, nem keresik tovább Suhajda Szilárdot, aki május 25-én tűnt el a Mount Everesten, nem sokkal azután, hogy csúcshódításra indult a negyedik táborból. Pintér László, a Kyocera Everest Expedíció 2023 szóvivője a Blikknek adott interjúban arról beszélt, mik a további lépések az eltűnt hegymászó ügyében.

A hegymászó és szakújságíró megerősítette, hogy már nem látnak arra esélyt, hogy Suhajda élve előkerül, de vasárnap még elindítanak egy helikopter csapatot a hegymászó testének megkeresésére. 

„Megnézik majd a kettes tábor fölött az Everestnek a délnyugati falát, ami jó két kilométer magas, talán több is, és próbálunk a nyomára akadni. Abból indulunk ki, hogy lezuhanhatott fentről, arról a hegyről, ahol utoljára látták. Gondoljuk, hogy ezért nem akadtak most a nyomára” – nyilatkozta Pintér. Arra a kérdésre pedig, hogy hogy viseli a család a helyzetet egyszerűen annyit válaszolt:

„Fogalmazzunk úgy, hogy pontosan úgy viseli a család, mint ahogy egy család viseli, ha elveszíti az egyik legfontosabb tagját.

A feleség elveszítette a férjét, a gyermek pedig az apját.

Ez egy nagyon nehéz helyzet nyilván mindenkinek”

– mondta.

Nyitókép: Facebook/Suhajda Szilárd 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. május 28. 16:45
azok itelik meg mennyire szerette a felesege hogy elengedte hegyet maszni akiket a sarki kocsmaba se enged el az asszony
bagira
2023. május 28. 02:34
Hatalmas életbiztosítása lehet , anélkül a hegyre el se indulnak.
Zabine
2023. május 27. 23:16
"csúcsHÓDÍTÁS" Istenem, hol van itt szó hódításról, meg támadásról. Mennyi család, mennyi élet mehetett már tönkre ilyen kisebbségi komplexusos férfiak miatt (mert ezt főként általában férfi tulajdonság), mert ők hódítani meg támadni akarnak. Kit? MINEK? A hegyet?! Vagy inkább maguknak bizonyítani valami rég elnyomott komplexus miatt. Talán egy jó pszichológus többet segíthetett volna, és akkor nem kellett volna kamu-EXPEDÍCIÓ (lol), csúcsTÁMADÁS égisze alatt, komplexusa mögé bújó, valójában kis rettegő férfinek bizonyítania a semmit. Ezt a céltalan semmit. Olyan szánalmas ez, hogy istenként kellett volna tisztelni, közben egy alapvető kötelességét sem tudja teljesíteni, hogy a gyerekéért felelősséget vállaljon. Kedves Férfiak! Jó, ha tudjátok. A szemünkben egy igazi férfi nem ilyen. Védi a nőt és a gyerekét az élete árán is, nem pedig a belső rettegése miatt játssza a janit, kockára téve az életét. Ez semmi más, csak önzőség, nem különb a kábszeresnél, csak ott mindenki ki meri mondani, hogy függő. Ez se jobb, remegés az adrenalinért, ha nincs, akkor nem érzi hogy él. Persze azzal ki foglalkozik, hogy a gyerek mit érez, gondol. Lényeg, hogy apuka önmegvalósított.
bagira
2023. május 27. 22:41
Aki igazán szereti a feleségét gyerekét szüleit az dicsőségért nem hagyja el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!