A baloldal politikusai megakadályozták volna az atlétikai vb-t, erre most elégedetten fotózkodnak az esemény megnyitóján

2023. augusztus 20. 13:55

A főpolgármester korábban arról beszélt, azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.

2023. augusztus 20. 13:55
null

Érdekes utat jártak be a baloldali politikusai az elmúlt években, többen közülük foggal-körömmel küzdöttek az atlétikai világbajnokság ellen, most viszont a világrendezvény megnyitóján mégis nagy örömmel pózoltak.

A stadionépítések és az atlétikai világbajnokság ellen hergelt még a főpolgármesteri kampányában és azután is Karácsony Gergely, Ferencváros polgármestere; Baranyi Krisztina pedig még messzebb ment, mint Budapest első embere, ő ugyanis a világbajnokságot egyenesen megvétózta volna; azonban mellettük mások is támadták a sporteseményt s az azt kiszolgáló sportlétesítmény építését.

Ezt is ajánljuk a témában

Szabó Tímea még két évvel ezelőtt is politikai zsarolásra használta az atlétikai világbajnokságot. „Nem lesz atlétikai stadion! Orbán nem vonta vissza a Fudan-törvényt, ezért ma Karácsony Gergely kezdeményezte a stadion építésének a leállítását” – közölte egy 2021. augusztus 26-i Facebook-bejegyzésben Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa. 

Karácsony is politikai zsarolásra használta az atlétikai vb-t. 

Döntöttem a Diákvárosról, az atlétikai vb-ről és a budapesti közlekedést segítő intézkedésekről is”

 – írta két éve a Facebookon megosztott videójához Karácsony Gergely. 

A főpolgármester korábban azt is bejelentette, hogy a fővárosi közgyűlésnek azt javasolja majd, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. Karácsony indoklása szerint a kormány megszegte az ígéretét a Fudan Egyetemmel kapcsolatban.  Karácsony Gergely az elmúlt hetekben azzal is fenyegetőzött, hogy a megnyitó napján tüntetést szervez az atlétikai stadion elé, ha a kormány nem fizeti ki az Egészséges Budapest program forrásainak fennmaradó részét. 

A múlt hónapban Karácsony még azt is világossá tette, hogy 

nem vesz rész a világszerte közvetített sportesemény megnyitóünnepségén. 

Végül a főpolgármester úgy döntött, mindenképpen elmegy a világbajnokság megnyitójára, sőt a stadionba is beteszi majd a lábát.  

A ferencvárosi polgármesterrel is nagyot fordult a világ 

Megválasztása után Baranyi Krisztina azt hirdette mindenhol, hogy Karácsony Gergellyel együtt stadionstoppot hirdetnek, és több stadion nem fog épülni Budapesten, holott pontosan tudta, hogy az előző városvezetés már megállapodott a kormánnyal az atlétikai stadion előzetes terveiről, tehát pontosan tudta, hogy a stadion meg fog épülni. 

A polgármester atlétikai világbajnoksággal szembeni ellenszenve annak ellenére sem szűnt, hogy saját kerülete teljesen állami forrásból gazdagodott a sokmilliárdos létesítménnyel, sőt azzal fenyegetőzött, ha nem kapnak pénzt, akkor a világbajnokság ideje alatt állhat le a tömegközlekedés Budapesten. Ennek ellenére Karácsony Gergellyel ő is részt vett az esemény megnyitóján.

Baranyiék a képviselőknek osztottak tiszteletjegyet, a helyi Fidesz inkább a rászorulóknak adta azokat

A Baranyi Krisztina vezette kerület a helyi képviselő-testület tagjai között osztott ki tiszteletjegyeket, amelyeket a polgármester állítása szerint nem kérte, hanem azokat a Nemzetközi Atlétikai Szövetség biztosította neki. Mindeközben a Ferencvárosi Fidesz Facebook-posztjából az derült ki, hogy a számukra juttatott tiszteletjegyeket helyi rászorulóknak adták.

Úgy döntöttünk a mi ingyen jegyeinket inkább kapják meg a ferencvárosi családok. Tar József, a ferencvárosi roma önkormányzat elnökének közbenjárásával gazdára is találtak belépők” – olvasható a bejegyzésben.  Hozzátették: „Javasoljuk a városvezetésnek cselekedjenek ők is hasonlóan, főleg azok után, hogy korábban Baranyi Krisztina akadályozni próbálta a stadion megépülését és a verseny megrendezését, nem szép dolog a megnyitón pózolgatni”.

***

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. augusztus 21. 11:18
Undorító ez a két aljas, képmutató alak! A Fidesz épít, megvalósít, ez a két gazember pedig pózol a Fidesz eredményein.
catalina11
2023. augusztus 21. 11:15
fog még tüntetni Karácsony elvtárs, mert meg kell felelnie Gyurcsány elvtárs követelményeinek..
catalina11
2023. augusztus 21. 11:13
Kamugerit műteni fogják, állítólag kap egy, gerincet!" szövetbarát...ja nem, inkább sorosbarát szilikonból..
catalina11
2023. augusztus 21. 11:12
A baloldal politikusai megakadályozták volna az atlétikai vb-t, erre most elégedetten fotózkodnak az esemény megnyitóján" árnyékmagyarok..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!