Ezt mondta Sallai Roland átigazolásáról az édesapja

2023. augusztus 14. 15:05

A 10 millió euróra taksált magyar válogatott támadó remekelt a Freiburg együttesében vasárnap. A klub számít rá, és sajtóhírek szerint csak akkor mond le róla, ha kecsegtető ajánlatot kap.

2023. augusztus 14. 15:05
Sal Endre
Sal Endre

Sallai Roland előbb gólpasszt adott, majd gólt szerzett a Freiburg színeiben a Német Kupa első fordulójában, amikor is együttese az ötödik ligás Oberachern ellen lépett pályára A magyar válogatott játékos kezdőként kapott helyet a csapatban, mindez pedig felveti, az átigazolásáról szóló sajtóhírek ellenére az is előfordulhat, hogy marad Freiburgban. Ami bizonyos,

a szerződése 2025. június 30-ig szól a Bundesliga-csapatnál, 

tehát az átigazolásáról csak akkor lehet szó, ha a Freiburg megfelelő anyagi ajánlatot kap, s ez úgy tűnik, eddig nem történt meg. Sallai ügyeit amúgy egy olasz menedzseriroda intézi, éppen ezért sokan nem tartják meglepőnek, hogy több olasz együttessel is szóba hozták a nevét. Korábban a Lazio érdeklődéséről írtak, majd arról, hogy a szintén olasz Bologna szeretné leigazolni a gólerős támadót. Korábban szóba hozták az Európa Liga-győztes Sevillával is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai Roland a mértékadó német transfermarkt.de oldal szerint jelenleg 10 millió eurót ér, 2021-ben 16 millió euróra tartotta az oldal. Olasz lapértesülések szerint a Bologna kifizette volna a 10 milliós vételárat, ám a Freiburg ragaszkodott a 12 millió eurós összeghez. Közben pedig egyes források szerint Oroszországban is felfedezték Sallait, a Zenit is az érdeklődők népes táborába lépett. A német Bild kalkulációja szerint Rolandot csak abban az esetben engedi el a német klub, ha valóban kiváló ajánlatot kap, amúgy számítanak rá, mint ahogy a Német Kupa-meccsen is tették. 

Szoboszlai Dominik (balra) és Sallai Roland is jó formában kezdte a szezont.
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ami bizonyos, augusztus 31-ig mindenképpen eldől, hogy ősszel hol lép pályára, hiszen akkor zárul a nyári átigazolási piac. A Mandiner telefonon beszélt Sallai Roland édesapjával, Sallai Tiborral, aki örömmel nyugtázta, hogy a gyermeke remekelt a Német Kupában: 

„Beszéltem vele telefonon a mérkőzés után, jó hangulatban hívott, 

csak arra panaszkodott, hogy nagyon meleg volt a találkozó alatt. Örülök, hogy gólt szerzett és gólpasszt adott, a siker értékét pedig nem csökkenti, hogy egy alacsonyabb osztályú együttes ellen talált a kapuba, hiszen a Német Kupában sűrűn előfordul, hogy a nagycsapatok is megégnek. A lényeg, hogy pályán volt és élvezet a játék minden percét” – mondta Sallai Tibor, aki arra a kérdésre, hogy szerinte hol játszik majd ősszel a fia, a következőt válaszolta diplomatikusan: „Roland maximálisan arra koncentrál, hogy a Freiburgban a legjobb teljesítményt nyújtsa mérkőzésről mérkőzésre. A szerződése 2025 nyaráig él, jelenleg minden más csak találgatás lenne.”



 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 14. 22:43
Az előző szezonja kuka volt a sérülés és kavarások miatt, ha kijönnek az edzővel, akkor maradjon csak, Európa liga meccsek is várnak rá. Idén ha megrúgja a 12-16 gólját és ad 6-8 gólpasszt, akkor lesz rá kereslet és nem 1-2 millión fognak majd rugózni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!