Youhuu, az atlétikai-vb kabalája egy igazi tahó, de még így is ő a legjobb kabalánk

2023. augusztus 25. 16:02

A felvállalhatatlan magyar kabalák origójának talán a 2017-es vizes vb első figuráját tekinthetjük: Bol-dogot.

2023. augusztus 25. 16:02
null
Petrits M. Tamás
Noizz

„Minden magára valamit is adó sportrendezvénynek szüksége van egy jelképre, egy kabalára. Ennek célja a rendezvény promótálása és annak szerethetőbbé tétele. Éppen ezért nem mindegy, hogy néz ki és viselkedik az adott kabala. Az utóbbi hetek cikkei az Atlétikai Világbajnokság kabalafigurájának, Youhuunak a botránykeltő modoráról szóltak, azonban még ezzel együtt is lehet, hogy a magyar racka juh az eddigi legminőségibb kabalánk. Visszatekintettünk az elmúlt évek sporteseményeinek szörnyetegeire, hogy jobban tudjuk értékelni jelenünket.

A démon kutya

A felvállalhatatlan magyar kabalák origójának talán a 2017-es vizes vb első figuráját tekinthetjük: Bol-dogot. A fájdalmas szóviccen alapuló név senkit ne tévesszen meg. Bol-dog egy puszta porhüvely, egy lélek nélkül született lény, akinek szemeibe nézve a kozmikus üresség rémisztő végtelensége tekint vissza ránk.

Gyárfás Tamás üzletember, az úszószövetség (MÚSZ) akkori elnöke azt nyilatkozta a megboldogult Kóbor Jánosra hajazó puliszörnyre, hogy egyik barátja dizájnolta meg, ingyen és bérmentve. Látva azonban a nagyérdemű reakcióját, az úszószövetség inkább elaltatta Bol-dogot, mondván »koraszülött volt«.

Lili és Faszi… mármint Lali

A fehér korcs kinyúvasztása után a MÚSZ egy visszafogottabb, a víz témájához jobban kapcsolódó kabala párost talált ki: Water Willyt és Water Lillyt. Habár a két kis tavirózsa dizájnába már kevésbé lehetett belekötni, mint Bol-dogéba, itt is volt probléma. Willy neve.

Az úszószövetség azt mondta, Willy elnevezését a Charlie és a csokigyár édesség mágnása Willy Wonka, illetve Verne Gyula 80 nap alatt a föld körül című regényének főhőse Willy Fogg inspirálta. Ez persze szép és jó, de a willy az angol szlengben ettől függetlenül még mindig pélót jelent. Arról nem is beszélve, hogy a Water Willy egy létező, vízben használható dildó neve is. A MÚSZ ezt egy darabig nem akarta elfogadni, végül meghátráltak és Willy nevét magyarosították Lalira.”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 27. 20:13
Eleinte nem tudtam hova tenni főleg a korábbi kabalás bénázás miatt. De itt sikerült felnőni a feladathoz, sikerült egy szerethető karaktert teremteni és bőven volt kattintékony húzása is. Mert hogy a feladata a rendezvény népszerűsítése. Ezt pedig hibátlanul ellátta. Amúgy én nem is korlátoznám a mandátumát csak az atlétika VB-re. Felbukkanhatna majd más sport eseményeken, egyrészt nem is kell mindig új figurát tervezni, másrészt lehet Youhuu-t is tovább építeni. Wikipedia, Intsa profil, YouTube csatorna. Remélem látjuk még!
zabszem
2023. augusztus 27. 15:24
Pedig tök jó lett ez a kabala! Meg a neve is ötletes! Valakiknek semmi nem jó...... Különösen akik képtelenek maguk bármit is kitalálni, csak a másoktól átvett dolgokat majmolni képesek...
Tisza009
2023. augusztus 26. 21:13
Tehát szar, mert itt minden szar, de mivel van szarabb, mégse szar, habár mivel itt minden szar, mégis szar. Jól értem?
Rodolfo
2023. augusztus 26. 18:14
Noizz. Mi a rák ez? Valami izzadságszagú csóró VICE másolat? Ja, ott írja fent :“Fájdalmas Felfázós Történetek”. 🤣😂🤣😂 Mi lesz itt ezek után? Mit fognak még fikázni ezek az abszolút no-name, melírozott hajú Petricsek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!