Láncűrésszel tört a rendőrök életére – 12 év börtönnel „jutalmazták”

2024. január 05. 09:48

Először a szomszédokat fenyegette, majd a rendőröket. Nem kellett volna.

2024. január 05. 09:48
null

Az ügyészség közleménye szerint az akkor 47 éves, taksonyi férfi 2020. szeptember 27-én szóváltásba keveredett szomszédaival, ennek során egy 45 cm élhosszúságú benzinmotoros fűrésszel fenyegette meg őket. A szomszédok ezért telefonon bejelentést tettek a rendőrségen.

Az utcán tartózkodó elkövető a helyszínre érkező rendőrjárőr felszólítására sem volt hajlandó a magas fordulatszámon működtetett láncfűrészt leállítani. A férfi a rendőri intézkedésnek sem akarta alávetni magát, hanem a tőle 1-2 méter távolságra megálló mindkét rendőr felé folyamatosan lépve, kaszáló mozdulatokat tett felső testük irányában, miközben fennhangon megöléssel fenyegette őket. Az egyik rendőrjárőr az elkövető támadása elől kihátrált, míg a másik a férfit könnygázszóró spray-vel többször lefújta. A terhelt csak ekkor hagyott fel a támadással, a láncfűrészt leállítva a lakásába futott, ahol a rendőrök testi kényszer alkalmazásával megbilincselték, majd előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra.

A Budapest Környéki Törvényszék a 2023. október 4. napján kihirdetett ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt, és ezért – mint többszörös visszaesőt – 12 év fegyházbüntetéssel, és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetéssel sújtott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Nyitóképen: „Bőrpofa”, a filmekből ismert texasi láncfűrészes gyilkos. Illusztráció. Fotó: Gerald Matzka / Deutsche Presse-Agentur GmbH / AFP

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2024. január 05. 13:30
Hijnye b.meg. Lesz ideje lehiggadni.
ghelmddfd
2024. január 05. 10:52
Láncűrésszel tört a rendőrök életére --------------- 1. Nem rendőrár, hanem libernyáksmasszer, dolga nem van az ar-ra-re stumával, hanem annak fájandja, a rendnek, a rációnak, így illegitim, ahogy a butaká, a fecni, az alkoholizálmány is, attól, hogy új-ónemmagyar halandzsák, a magyar nyelv nem fingár, de a butaká fingár új-ónemmagyar halandzsán van, és a magyar indogermán és germán nyelv. 2. A libernyáksmasszer ott se volt, stak halluciántaja.
Kovács Ubul
2024. január 05. 10:02
Milei túltolta :(
Ehetős Odó
2024. január 05. 09:57
Praktikusabb lett volna ott helyben kettévágni a faszit a saját fűrészével. Fele költség, dupla öröm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!