Aki magyarnak született, maradjon is magyar – a Magyar Sakkszövetség elnöke a Mandinernek

2022. szeptember 14. 10:35

Az előző napok legnagyobb vihart kavaró sporthíre, hogy a magyar sakkozó, Rapport Richárd a jövőben Románia zászlaja alatt versenyez tovább. Szabó László több fórumon felháborodásának adott hangot – most velünk is megosztja fenntartásait.

2022. szeptember 14. 10:35
null

Vámos Tamás interjúja a Mandiner hetilapban.

Mennyit aludt a napokban? Ismerve önt biztos vagyok benne, hogy alaposan felzaklatta Rapport Richárd döntése, miszerint román színekben versenyez tovább…
Valóban nem könnyen élem meg ezeket a napokat. Nem is annyira Rapport döntése miatt, azt tudomásul kell vennünk, felnőtt ember, felelősséget vállal a döntéseiért. Sokkal inkább amiatt, hogy nem tudtuk – egyelőre – elmagyarázni a Nemzetközi Sakkszövetségnek, mennyire káros és hibás, hogy ennyire slendrián és komolytalan a zászlóváltás szabályozása. Egy bukaresti lakásbérleti szerződés elegendő az országcseréhez, ez abszurd.

Fel tudja idézni, mikor találkozott először Richárddal?
Hogyne. 2014-ben. A Magyar Sakkozásért Alapítvány felkérésére szerveztem a Generációk csatája elnevezésű rendezvényt, egy négymeccses páros mérkőzést a budapesti Játékszínben Portisch Lajos és Rapport Richárd között. Látványos esemény volt, a sakk nagyszerű promóciója. Ricsi szimultánt is adott közben, interjúkat vállalt, semmi nem utalt arra, hogy később teljesen elfordul a nyilvánosságtól. Szuper srácot ismertem meg benne.

Az olimpiai ezüstérme után élete végéig járadékban részesül”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!