Gorilláktól került át egy új HIV-törzs

2009. augusztus 03. 11:17

Új HIV törzset azonosítottak egy kameruni nőben, igazoltan gorillákból származik a vírus.

2009. augusztus 03. 11:17

Egy kameruni nő igazoltan gorilláktól átkerült, HIV-szerű vírussal fertőződött meg - közölték francia kutatók a Nature Medicine szakfolyóirat vasárnap megjelent számában. A nő jól van, az AIDS-betegség tüneteit nem mutatja, a kutatók szerint egy másik embertől kapta el a vírust, nem közvetlenül az állatoktól. A felismerés azt jelzi, hogy az újonnan felfedezett gorillavírus már az emberek közt terjed - írták a Rouen-i Egyetem munkatársai közleményükben.

"Azonosítottuk a HIV egy új törzsét egy kameruni nőben. A vírus szoros rokonságot mutat a gorillák simian immunhiány vírusával és semmi bizonyíték nem utal arra, hogy más HIV-1 vonalakkal vagy a csimpánzok SIV-vírusával rekombinálódna" - írta Jean-Christophe Plantier a cikkben.

Gorillákról került át emberre a HIV-vírus új törzse (hvg.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!