Az UEFA fontolgatja az egymeccses kiesési szakasz megtartását

2020. augusztus 23. 16:49

Az UEFA fontolgatja, hogy a jövőben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is megtartja a kieséses rendszerben a koronavírus-járvány miatt idén kényszermegoldásként alkalmazott egymeccses párharcokat.

2020. augusztus 23. 16:49
null

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fontolgatja, hogy a jövőben a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is megtartja a kieséses rendszerben a koronavírus-járvány miatt idén kényszermegoldásként alkalmazott egymeccses párharcokat. „Be kell vallanom, az egymeccses rendszer számomra sokkal izgalmasabb, mint a korábban alkalmazott kétmeccses párharcoké” – fogalmazott az UEFA első embere a BL vasárnap esti döntője előtt, amelyet a Paris Saint-Germain és a Bayern München vív Lisszabonban. Hozzáfűzte, széleskörű konzultáció előzi majd meg a változtatási javaslattételt. „Ez az egyik érdekes hozadéka a pandémiának. Egy ilyen rendszert kellett terveznünk és játszanunk, és a végén kiderül, hogy egy rendkívül érdekes lebonyolítást láthatunk.”

Aleksander Ceferin szerint nehéz helyet találni egy nyolcas tornának a versenynaptárban, mert a játékosok az év 365 napjának majd mindegyikén futballoznak. „Egy meccsen bármelyik csapat le tudja győzni bármelyik riválisát, akár a Bajnokok Ligájában, akár az Európa-ligában” – mondta a sportvezető megemlítve, hogy a lehetőséget a későbbiekben komolyan meg kell fontolniuk, és erről szeptember-október táján kezdhetnek tárgyalni. Ceferin beszélt arról is, hogy a kevesebb mérkőzés nem feltétlenül jelent bevételkiesést az UEFA számára, amennyiben a magas minőségű találkozókat megfelelően beharangozzák.

Fotó: Jason Denayer, az Olympique Lyon (középen, jobbról) és Thomas Müller, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligájának elődöntőjében Lisszabonban 2020. augusztus 19-én. (MTI/ EPA/ AFP pool/ Franck Fife)

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2020. augusztus 24. 11:19
Ez az Viktor! Átnyúlni az ottlakók feje felett. Ez csak jóindulat "vásárlás".
pemete jakab
2020. augusztus 23. 22:00
"Az UEFA fontolgatja az egymeccses kiesési szakasz megtartását" Az egymeccses csoportköröket is be kellene vezetni. Majd tovább redukálni a meccsek számát. Így legalább a magyar csapatoknak is esélyük lenne jó eredményt elérni.
kulalak
2020. augusztus 23. 20:16
"a kevesebb mérkőzés nem feltétlenül jelent bevételkiesést" - Dehogynem. Ez hülye. Nem jó ötlet. Aztán majd a pénz fog dönteni. Mindkét csapatnak nagyságrendekkel nagyobb összeg a hazai pálya.
DrPepper
2020. augusztus 23. 19:59
Nem jó ötlet. Bár az egy meccs valóban izgalmasabb, de a hazai pálya, pláne nézők előtt, komoly előnyt jelent, másrészt pedig megfosztja az egyik csapat szurkolóit egy izgalmas meccs lehetőségétől. Normál esetben pl. egy Fradi-Celticre rengeteg néző ment volna ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!