BL-döntő: a Bayern hét év után, a PSG második franciaként érhet révbe

2020. augusztus 23. 09:20

A párizsiak először vagy a bajorok hatodszor?

2020. augusztus 23. 09:20
null

Ember legyen a talpán, aki képes egyértelműen állást foglalni, melyik együttes játékosai emelhetik magasba vasárnap este a legrangosabb európai kupasorozat trófeáját, írja a Nemzeti Sport. Esélyt latolgatni természetesen lehet. Ha a döntőig megtett utat nézzük, a Bayern München (fotónkon) magabiztosságán nehéz túltenni. A bajorok mind a tíz idei BL-mérkőzésüket megnyerték, a legkisebb különbséggel az Olympiakosz (3–2), a legnagyobbal a Crvena zvezda (6–0) és Barcelona (8–2) ellen. Összecsapásaikon átlagban 4.2 gólt szereztek, bárki ellen léptek pályára, legalább kétszer a kapuba találtak. Az idényben a német bajnoki címet és a kupagyőzelmet is begyűjtötték, már csak egy lépés választja el őket attól, hogy 2013 után ismét triplázzanak.

Persze, mielőtt bárki odaadná a trófeát a Hans-Dieter Flick irányította csapatnak, mindenképp figyelembe kell venni a „kék sarokba” bevonuló PSG érdemeit. Lehet, hogy a Thomas Tuchel edzette együttes – a kispadon Lőw Zsolt másodedzővel – nem lépdelt túl olyan könnyedén ellenfelein, mint döntőbeli vetélytársa, de az idény során már négy trófeát begyűjtött, valamint rengetegszer bizonyította, hogy az Ángel Di María, Neymar és Kylian Mbappé alkotta támadótrió félelmetesen működik együtt, és bármilyen védelmet képes jelentős kihívás elé állítani. Főleg úgy, hogy a bajoroknál Jérome Boateng játéka kérdéses – párizsi oldalon Keylor Navasról mondható el ugyanez.

(Nemzeti Sport)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2020. augusztus 23. 15:51
SZERINTEM a Bayern esélyesebb, DE MÉGSEM merném kijelenteni, hogy megnyerik a kupát! A PSG sztárjai bárkit képesek megverni, bármikor megrázhatják magukat. Úgy vélem, az a kérdés, a védelmük hogyan muzsikál ma. SZÓVAL, kíváncsian várom, és még csak nem is fogadok !
olajfa1
2020. augusztus 23. 12:44
A "bukik" hogy teszik a téteket?
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 23. 11:42
Mbapé és Neymar szétlövik a Bayern kapuját. A gyengécske Barcától is két gólt kaptak, mennyi lesz most?
KannibálTatárÚr
2020. augusztus 23. 11:42
Mbapé és Neymar szétlövik a Bayern kapuját. A gyengécske Barcától is két gólt kaptak, mennyi lesz most?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!