Tizenegyesekkel győzött Fehérvár FC az EL-selejtezőben

2020. szeptember 24. 21:08

2020. szeptember 24. 21:08
null

A Fehérvár FC hazai pályán gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel 4-1-re legyőzte csütörtökön a francia Reims csapatát, így továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

 Szokatlan felállásban, három belső védővel kezdte a mérkőzést a Fehérvár, amely szurkolócsoportjai támogatását is élvezhette, a drukkerek a stadionon kívülről belül is jól hallhatóan buzdították kedvenceiket. Az első negyedórában csendesen csordogált a mérkőzés, az esélyesebbnek tűnő Reims nem esett neki a hazai gárdának. A folytatásban felpörögtek a fehérváriak, jöttek a helyzetek is, csak a gól hiányzott, miközben a franciák tulajdonképpen helyzet nélkül hozták le az első félidőt. 

A fordulást követően átvette a kezdeményezést a 1956-ban és 1959-ben BEK-döntős Reims, amely viszont 1963 óta nem szerepelt nemzetközi kupasorozatban, mégis Nego Loic lábában volt a vezető gól, de elrontotta a ziccerét. Később visszaesett az iram, kiegyenlítetté vált a játék, érezhető volt, hogy egy találat eldöntheti a meccset. Mivel a rendes játékidőben nem zördült meg egyik háló sem, jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. 

A ráadás első félidejében sem jutottak dűlőre a felek, bár a vendégek El Bilal Toure helyzeténél közel álltak a vezetés megszerzéséhez. Az ivószünetet követően is a Reims akarata érvényesült, amely öt perccel a vége előtt megfogyatkozott, Thomas Foket kapta meg második sárga lapját. A Fehérvár emberelőnyben inkább a védekezéssel törődött, nem volt már elég ereje a támadásokhoz. Következtek a 11-esek, Kovácsik Ádám pedig kettőt is megfogott, míg csapattársai egyszer sem hibáztak, így a Fehérvár jutott tovább. 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Márton Gábor vezetőedző hangsúlyozta, hogy nehéz meccsen vannak túl, amelyen óriási küzdés jellemezte a játékukat, szerencsére a 11-eseknél ők voltak nyugodtabbak. Úgy vélte, meglepték a franciákat az új felállással, de nem sikerült teljesen a maguk javára fordítani ezt a mérkőzés során.

„A Vidi története során még nem veszített tizenegyes párbajt, örülök, hogy ez velem sem tört meg” – fogalmazott a tréner hozzátéve, hogy a következő fordulóban ennél azért több kell majd csapatától, főleg az előre játékban. Kérdésre elmondta, nem játszottak hosszabbításra és tizenegyesekre, inkább úgy érezte, hogy a végére mindkét csapat elfáradt, így a kapott gól elkerülése vált fontosabbá. 

Kollégája, David Guion azt mondta, hogy robusztus ellenféllel találták szembe magukat, amely öt védővel állt fel, ezért nehéz volt feltörni a védelmét. Náluk hiányzott a kezdeményezőkészség és a minőség, kevés gólhelyzetük volt és túl keveset tettek a gólért. Kérdésre válaszolva kijelentette, nem lepte meg a Vidi ötös védőfala, inkább a fehérvári védelem stabilitása okozott meglepetést. 

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2020. szeptember 26. 09:27
Juhász Roland is csatárként kezdte. :)
brekker
2020. szeptember 26. 09:25
A védelem az alap, ott játszanak a komoly játékosok. A szertelen fiatalokat felküldjük előre, aztán hadd lássuk mire képesek. A középpályára az elől nem bevált fiatalokat tesszük, ha itt se válnak be, mehetnek védőnek. Parasztfutball.
vip era
2020. szeptember 25. 05:41
1 Európa liga főtábla már biztos,de lehet Bl és Európa liga főtábla a végeredmény.2 magyar csapat a főtáblán,ennek a lehetősége most van meg először! Szóval csak a vakok és rosszindalatúak nem látják,hogy tényleg fejlődik a magyar klubfoci. Sokan mondják ,hogy sok a külföldi.A Real is nyert úgy Bl-t ,hogy Ramos volt az egyetlen spanyol a kezdőben,és emiatt senki nem fanyalgott Spanyolországban.
zolka50.50
2020. szeptember 24. 22:34
Szép volt Vidi! Ez sem a libsik napja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!