Labdarúgó Nemzetek Ligája: Törökország-Magyarország 0-1

2020. szeptember 03. 22:42

A magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik szabadrúgásból szerzett bombagóljával 1-0-ra nyert Törökország vendégeként a Nemzetek Ligája új idényének csütörtöki nyitányán.

2020. szeptember 03. 22:42
null

Marco Rossi hosszú idő után ismét kedvenc felállásában, azaz három belső védővel küldte pályára a csapatot, amely kifejezetten bátran kezdte a mérkőzést. A magyarok sorra vezettek szép és veszélyes támadásokat, a török kapusnak több védése is volt az első negyedórában, miközben a hazaiak támadásban kifejezetten pontatlanok voltak, így el sem jutottak Gulácsi kapujáig. A játékrész derekán olyannyira fokozódott a magyar nyomás, hogy a törökök nemhogy a félpályáig nem jutottak el, még a kapujuk előteréből sem tudtak kijönni a hatékony letámadás miatt.

A magyar fölény nagy helyzetekben is megnyilvánult és csak a szerencse mentette meg a törököket a góltól, ugyanis előbb a Szoboszlai lövésébe sarokkal beleérő Sallai a bal kapufát találta el, majd Holender nagyszerű csavarása a keresztlécen csattant. A szünet előtti percekben kiszabadult a szorításból a hazai együttes, amely először a 39. percben tette próbára a magyar kapust. Az első félidőt legjobban jellemző adat, hogy a törökök mindössze háromszor próbálkoztak kapura lövéssel, míg a magyarok kilencszer.

A folytatásban kiegyenlítetté vált a küzdelem: egyrészt ritkábbak lettek az ígéretes magyar támadások, másrészt a törökök játéka is pontosabbá vált, így ők is eljutottak a kapuig, sőt egy ízben Gulácsinak kellett hárítania egy megpattanó lövést. Ebben a periódusban nem volt benne a gól egyik csapat játékában sem, mégis ekkor kellett a legnagyobbat védenie Cakirnak, ugyanis egy szöglet után Orbán keresztléc alá tartó fejesét bravúrral ütötte ki. Ezt leszámítva csendesen csordogált a mérkőzés, többnyire a két 16-os között folyt a játék. A meccset Szoboszlai bombagólja döntötte el, aki 30 méteres szabadrúgásból talált be úgy, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba. A hátra lévő időben nem tudtak újítani a törökök, így a magyarok biztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

A sorozat másodosztályának megfelelő B divízió 1. csoportjának második fordulóját vasárnap rendezik, amikor a magyarok 18 órától a szerbeket legyőző oroszokat fogadják a Puskás Arénában.

(MTI)

Címlapképen: Szoboszlai Dominik ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában játszott Törökország – Magyarország mérkőzésen a törökországi Sivasban 2020. szeptember 3-án. Fotó: MTI/AP

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shlomo Morel, egy igaz ember
2020. szeptember 04. 13:39
Ezt egyszerűen nem hiszem el, ilyen nincs, ilyen mákjuk nem lehet a magyar "focistáknak". Miközben Izrael még ezt a szintet sem éri el. Megvették az antiszemita törököket. Csodás gól volt egyébként. Slomó
Box Hill
2020. szeptember 04. 10:21
Spekulálok: mostantól Soros a labdarúgás betiltását fogja követelni az EU-tól.
Senior
2020. szeptember 04. 09:43
Erre a lövésre a mostani legjobbak -Neuer, Oblak, vagy a mindenkori legjobb török, Rüstü- részére is csak a fejtekergetés maradna.
Senior
2020. szeptember 04. 09:19
Nagyon nem vagyok fideszes, de úgy rúgta a szabadot, ahogy csak kevesen tudják. Azt a sarkot a sorfal fogta, de a fölött/mellett gyönyörűen eltekerte. Van rá egy nagyon egyszerű szó: VÉD-HE-TET-LEN! Lassan és tagoltan, hogy mindenki megértse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!