Szoboszlai Dominik is csatlakozhat a válogatotthoz

2020. november 09. 22:38

A nap végére beadta a derekát az osztrák csapat vezetése.

2020. november 09. 22:38
null

A Red Bull Salzburg hivatalos honlapján közölte, a 6 vasárnapi pozitív eset ellenére a hétfői koronavírus-tesztelést követően a klub összes játékosának eredménye negatív lett, így minden érintett csatlakozhat válogatottjához, amint az osztrák hatóságok is engedélyezik az utazást – adta hírül az M4 Sport csatorna. 

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfőn este a honlapján bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen futballistánál sem mutatták ki a fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához, amint a helyi egészségügyi hatóságok feloldják a korlátozásokat.

A salzburgiak korábban azt közölték, hogy hat labdarúgójuk megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész keretnek, így Szoboszlainak is karanténba kell vonulnia, és senki nem utazhat el. A teszteket hétfőn megismételték, a többi között azért, mert pénteken minden játékos negatív eredményt produkált.

Hozzátette, amint lehet, szeretnék kideríteni, hogy a rövid időn belül ugyanabban a laborban elvégzett tesztek miért mutathattak különböző eredményeket.

A 20 éves Szoboszlainak, a válogatott kulcsemberének karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert. A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.

(Forrás: M4, MTI, Fotó: Instagram)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2020. november 10. 10:22
Már nagyon sok halott van. Rosszul szervezett a védekezés.
Világlátó
2020. november 10. 09:29
Érdekes, hogy a Salzburgnál csak az októberi és a mostani, novemberi válogatott meccsek előtt ütötte fel a fejét a koronavírus. Minő véletlen... Aztán vasárnap és hétfőn már olyan fokú a felháborodás (a játékosok és a szurkolók részéről is), hogy kénytelenek voltak ismételten "tesztelni". Most pedig a labor a hibás, hogy miért lett pozitív a vasárnapi eredmény. Kit néznek hülyének??? :)
mzperixx
2020. november 10. 08:58
Szerintem az RB Salzburg facebook oldalán felvonuló magyar (és afrikai) tüntetők ráébresztették a Salzburg vezetését, hogy nem érdemes packázni.
kunfia
2020. november 10. 08:29
Hajrá! Azért jó lenne,ha lehetnének legalább ott nézők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!