Szoboszlai az RB Leipzignél folytatja – hivatalos

2020. december 17. 16:29

A 20 éves játékos minden idők legdrágább magyar futballistája lett.

2020. december 17. 16:29
null

Szoboszlai Dominik csütörtökön menedzserével, Esterházy Mátyással és édesapjával, Szoboszlai Zsolttal együtt utazott Lipcsébe, ahol a megszokott orvosi vizsgálatokat követően négy és fél évre szóló, 2025 nyaráig érvényes szerződést írt alá az RB Leipziggel –számolt be a Nemzeti Sport Online. Szoboszlai a harmadik magyar válogatott a sztárcsapat keretében, Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett.

A magyar fiatalt számos európai klubcsapat szerette volna a soraiban tudni, sajtóhírek szerint többek között az AC Milan, az Arsenal, a Real Madrid és a Bayern München is szerződtette volna, ő azonban a lipcseieket választotta. Német sajtóhírek szerint a középpályás játékjogáért 20 millió eurót fizet a Leipzig a Salzburgnak – ezzel Szoboszlai lett minden idők legdrágább magyar játékosa. A rekordot korábban Dzsudzsák Balázs tartotta, akinek játékjogáért a Dinamo Moszkva 19 millió eurót fizetett az Anzsi Mahacskalának 2012-ben.

Az RB Leipzig jelenleg a harmadik helyen áll a német bajnokságban, hátránya azonban csak egy pont az éllovas Leverkusennel szemben. A klub emellett ott van a Német Kupa 2. fordulójában és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is, ahol tavaly egészen az elődöntőig jutott.

(Nemzeti Sport Online)

Címlapkép: MTI/EPA/Christian Bruna

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2020. december 18. 10:09
Szerintem az RB vezetése ezt a cserét már rég eldöntötte. Az, hogy a három ütős magyar egy klubcsapatban játszik különösen ödvözlendő. Orbán pedig legyen már -legalább is idehaza- Vilmos Tamás, ahogy a magyar irataiban szerepel. Hajrá Lipcse, hajrá Magyarok!
daermon
2020. december 17. 18:48
Sok sikert! Remélem később összejön Klopp és a 'pool is :)
balbako_
2020. december 17. 18:43
Nyilván ott állandó kezdőcsapattag lehet és így tornázhatja fel magát az európai ranglistán. A nagyobb csapatoknál fennállt a veszély, hogy sokat ülhet a kispadon. Bölcs döntés!
Szuverén maffiaállam
2020. december 17. 17:21
Miért a hanyatló nyugaton?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!