Elvették Sebastian Vetteltől a Magyar Nagydíjon szerzett második helyét

2021. augusztus 01. 22:31

Utólag törölték a német pilóta második helyét, mivel a versenybíróknak nem tudott elegendő üzemanyagot szolgáltatni az autója.

2021. augusztus 01. 22:31
null

Emlékezetes futam volt a vasárnapi Magyar Nagydíj – írja a 24.hu. Valtteri Bottas és Lance Stroll az első kanyarban óriási tömegbalesetet okoztak, majd Lewis Hamiltonnal szúrt ki a csapata, akinek hátulról kellett harmadik helyre felverekedenie magát. Az őrület végén Esteban Ocon élete első futamgyőzelmét ünnepelhette, mögötte Sebastian Vettel zárt.

Csakhogy az FIA vasárnap este közölte, hogy utólag törölték a német pilóta második helyét, mivel a versenybíróknak nem tudott elegendő üzemanyagot szolgáltatni az autója.

Ezzel Hamilton feljött utólag a második helyre, amivel további három pontot kapott, vagyis már kilenc pont az előnye Max Verstappen előtt. A dobogóra utólag Carlos Sainz Jr. kerülhetett föl. Rajthelyes büntetéseket is kiosztott az FIA, a nagy karambolt összehozó Bottas és Stroll is öt rajthelyes büntetést kapott, amit Belga Nagydíjon töltenek majd le.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2021. augusztus 02. 19:16
A gazdi bizonyára kevesellte az agitpropot, s most demonstrálja, hogy milyen hosszú a keze.
bpe
2021. augusztus 02. 17:21
hát, nézzenek oda, lekonyult a szivárványa, bácsi?! :3
airmax
2021. augusztus 02. 15:03
@Genus nevű nicknek azt üzenem, hogy az összesítő képernyőn látom, hogy megjegyzést fűzött valamelyik írásomhoz... Ezen a néven nem ismerem soha nem láttam,, viszont valamelyik korábbi nickjén már letiltottam gondolom, mert nem nem látom miket ír... (észrevettem, hogy a mandiner, valószínűleg nem csak a nicket figyeli x-eléskor, hanem a kitiltást öröklik a későbbi, -gondolom azonos háttérrel készült nickek is...) És mivel akiket letiltok azokra egyáltalán nem vagyok kíváncsi így nem bánom, ha ezen a néven sem kell olvasnom... Egy csomó fáradtságot spórol meg ha nem fűz megjegyzéseket a kommentjeimhez arra való tekintettel, hogy bizonyosan nem fogom olvasni...
Asztis
2021. augusztus 02. 14:28
Visszanyalt a fagyi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!