Havas szerint „elképesztően silány volt” az olimpiai bronzérmes vízilabdázók játéka

2021. augusztus 11. 08:37

Havas Henrik „inkább olvasgatott” a férfi vízilabda-bronzmérkőzés alatt.

2021. augusztus 11. 08:37
null

Havas Henrik az N1TV adásában kritizálta a női és férfi vízilabda-válogatott olimpiai teljesítményét. Nem ő az első, aki negatívan értékelte a magyar olimpikonokat, Gréczy Zsolt DK-s politikus például korábban az olimpiai úszócsapat teljesítőképessége miatt szomorkodott.

Havas a videóban úgy fogalmazott, „azért nem mondom, hogy néztem a férfiak vízilabda meccsét, mert közben inkább olvasgattam”. A médiaszemélyiség arról is beszélt, hogy „csomó ország boldog lenne, hogyha negyedik helyezett lenne a vízilabdában, első nyolc között lenne a kézilabdában, de mi nem ehhez vagyunk hozzászokva”.

Szóval néztem a lányokat is meg a fiúkat is, hát valami egészen elképesztő silány volt ez a játék”

– fogalmazott pólósainkról Havas.

 Érmek? Stadionok! 

Havas Henrik az éremtáblázattal kapcsolatban is megszólalt. Kontextusként érdemes megemlíteni, hogy – mint arról előzetes cikkünkben írtunk – Magyarország akár már két aranyéremmel népességarányosan a világ egyik legsikeresebb sportnemzete lehet. Mivel a tokiói olimpiai játékokon a magyar küldöttség hat aranyérmet szerzett, így az egy főre jutó aranyérmek száma egymillió lakosra vetítve 18,069-ről 18,74-re emelkedett, míg Finnország esetében ugyanez a szám 18,23 maradt, hiszen a skandináv állam nem szerzett aranyérmet Tokióban.

Havas ezt a tényt lényegében figyelmen kívül hagyva arról beszélt, hogy szerinte inkább számítástechnikában kellene megelőzni Finnországot.

Ezek nem építenek kurva nagy stadionokat, ezek a finnek. Ezek óriási pénzeket öltek bele az oktatásba”

 – fogalmazott. Hasonló véleményt fogalmazott meg a DK aktivistája, Homonnay Gergely is, szerinte túl magas az összeg, amit az állam az „adófizetők pénzéből” kifizet a sportolóknak. „Az élsport feneketlen kútjába a mindenkori hatalom számolatlanul önti a pénzt”írta Homonnay.

Röviden megjegyzem

Nem először tett ellentmondásos nyilatkozatokat Havas Henrik. Egy februári műsorban a médiaszemélyiség arról beszélt, hogy „a magyar az buta”, majd hozzátette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”. 

„És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik vaóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – fogalmazott Havas.

Ugyanebben a műsorban nemcsak Havas, de Pörzse Sándor is butának nevezte a magyarokat, aki a Jobbik sajtóalapítványának kuratóriumában is helyet foglal. Az ominózus esettel kapcsolatban lapunk megkereste a Jobbikot is, s bár az alapítvány egyik tagja, Nunkovics Tibor elhatárolódott Pörzse szavaitól, arra nem kaptunk választ, a párt maga egyetért-e Pörzse Sándorral.

hogy majd hozzátette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket  – fogalmazott Havas. Ugyanebben a műsorban nemcsak Havas, de Pörzse Sándor is butának nevezte a magyarokat, aki a Jobbik sajtóalapítványának kuratóriumában is helyet foglal. Az ominózus esettel kapcsolatban , s bár az alapítvány egyik tagja, Nunkovics Tibor elhatárolódott Pörzse szavaitól, arra nem kaptunk választ, a párt maga egyetért-e Pörzse Sándorral.

Nyitókép: YouTube

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendőr
2021. augusztus 12. 06:20
A szemétdombon kapirgáló öreg kappan még próbál kukorékolni, de a rekettes hangja már kevés ahhoz, hogy meghallják.
kulakman
2021. augusztus 11. 20:02
Mondjuk egy bronzmeccs az egy megnyert meccs , az ezüst meg egy vesztes , erre én is most jöttem rá!!!!!!!!!
Newman
2021. augusztus 11. 17:17
Havas te egy bukott selejt VAGY!!! Nem kell okítanod senkit, bukottként!
DrPepper
2021. augusztus 11. 16:40
Vagyis felkelt vasárnap fél hétkor, direkt azért, hogy ne nézze a vízilabdát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!