Lewandowski ügynöke szerint nem Messié a 2021-es aranylabda

2021. november 30. 15:04

Élesen kritizálta az Aranylabda-szavazás végeredményét Pini Zahavi, a tavaly a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski ügynöke.

2021. november 30. 15:04
null

„Nagy gratuláció Lionel Messinek, aki nagyszerű futballista és a sportág örök legendája” – mondta az izraeli szakember a tz és a Münchner Merkur című lapoknak. „De a 2021-es Aranylabda nem az övé. Ez nem. Az Aranylabda idén Robert Lewandowskié. Nem lopták meg, de ő érdemelte volna.”    

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel támadó bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt a gólgyártásban.

A 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját,

s már a mostani idényben is 25 gólnál jár 20 tétmeccs után. A naptári évet tekintve 53 tétmérkőzésen szerzett találata van, ezzel messze a legjobb az öt legnagyobb európai bajnokságot tekintve.    

„Nem csoda, hogy sok százmillió szurkoló nehezen hiszi el ennek a rangos versenynek a végeredményét. A hétfő estének azzal kellett volna végződnie, hogy Robert az első Aranylabdáját ünnepli” - tette hozzá Zahavi. A Paris Saint-Germain argentin sztárja, a hetedszer győztes Lionel Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit a France Football idei szavazásán.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Sven Hoppe

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ellenforradalmi
2021. december 01. 09:14
.
Mag Ányos
2021. november 30. 21:23
A védők végigrobotolják a meccseket. A támadókkal vívott csatákat 90 %-ban ők nyerik. Amikor nem, akkor nagy az izgalom, mert olyankor néha gól születik.
gyaloggos
2021. november 30. 19:36
ÚGY gondolom, nem lehet elvitatni azt, hogy MESSI megérdemelte ismét azt a fránya lasztit. LEWANDOWSKI a legjobb csatár címet kapta. Jól van ez így.
zakar zoltán béla
2021. november 30. 19:15
IGEN!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!