Sojgu: Ukrajna komoly erőket vont össze a szakadár régiók mentén

2022. február 21. 17:17

Az orosz védelmi tárcavezető rendkívül veszélyesnek nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a kijelentését, hogy vissza akarja állítani országának atomhatalmi státuszát. 

2022. február 21. 17:17
null

Ukrajna komoly erőket vont össze a Donyec-medencei szakadár régiók mentén, és lehetséges, hogy erővel próbálja visszafoglalni ezeket a területeket – tájékoztatta hétfőn Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin elnököt a nemzetbiztonsági tanács ülésén.

Sojgu azt állította, hogy az ukrán kormánycsapatok fokozzák a szakadár luhanszki és donyecki „népköztársaságok” tüzérségi támadását.    

A védelmi tárcavezető rendkívül veszélyesnek nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a kijelentését, hogy vissza akarja állítani országának atomhatalmi státuszát. Sojgu ezenfelül a luhanszki és donyecki szakadár területek elismerését sürgette, miután nem sokkal korábban az önhatalmúlag kikiáltott „népköztársaságok” függetlenségük elismerésére és katonai együttműködésre kérték Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

(MTI)

Fotó: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. február 21. 20:30
Ukrajna ostoba, ha az USA geopolitikai érdekeiért beáldozza emberei életét és egzisztenciáját.
Prominet
2022. február 21. 19:39
1x elég
Ferer
2022. február 21. 19:23
Istenem ezekért az ukránokért ma imádkozni fogok!!! Borzalmasan nehéz idők várnak rájuk :(
Parm
2022. február 21. 18:44
Ezek az ágyúütegek, meg harckocsik, meg fedezékek semmire se jók már. Annyira olcsó drónok vannak, hogy akárkét embert is érdemes célba venni velük... https://funker530.com/video/azeri-air-strikes-devastating-armenian/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!