Kiderült, mikor távozik a lebohócozott szövetségi kapitány

2024. május 05. 13:54

A magyar hokiválogatott parádés szombati győzelme és feljutása után most már dicsérik a játékosok Don MacAdamet, aki nem marad a posztján.

2024. május 05. 13:54
MACADAM, Don

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

A férfi jégkorong-válogatottunk szombaton 2–1-re legyőzte Szlovéniát, így első helyen végezett a bolzanói divízió I/A-világbajnokságon. Ez pedig azt jelenti, hogy ismét az elitvilágbajnokságon szerepelhet. Már negyedik alkalommal, és a négy feljutás mindegyike kanadai kapitány vezetésével történt, sorrendben Pat Cortina, Rich Chernomaz, Sean Simpson és most Don MacAdam révén. 

„A csapat elszántsága egészen kiváló volt, megdolgoztak a játékosok a sikerért. A legfontosabb pillanatban mindenki a legjobbját nyújtotta. Egészen elképesztő kapusteljesítmény volt Bálizs Bencéé, míg elöl pont a kritikus pillanatokban érkeztek a gólok vagy hátul a védések mellett a jó lövésblokkolások. Ez fantasztikus érzés” – mondta az MTI-nek MacAdam.

Pár napja még nem volt ennyire felhőtlen a viszony a válogatott körül. A románok elleni vereséget követően Galló Vilmos bohócnak nevezte a szakvezetőt, amiért szerinte rossz támadósorokat rakott össze. A csatára szombaton már azt mondta, hogy le a kalappal Don MacAdam előtt, amiért kiválóan kezelte azt a helyzetet, amelyen a csapat és ő maga is átesett az elmúlt napokban a világbajnokságon.

„A bohócozás után nyilvánosan bocsánatot kértem a csapattól és tőle is. Le a kalappal, ahogy a helyzetet kezelte. 

Innen tényleg nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, és a csapat is maximálisan a hátralévő két meccsre összpontosított. Szenzációs érzés átélni a feljutást, ilyen sikerben nem volt részünk, megnyertük ezt a hihetetlen erős csoportot” – nyilatkozta Galló.

Ezt is ajánljuk a témában

Sofron István szerint csodálatos érzés átélni ilyen történelmi sikert.

„A vb előtt sokan temették ezt a csapatot, a kiesést sem tartották elképzelhetetlennek. Most viszont olyat értünk el, mint még soha. Először végeztünk első helyen, először győztük le Szlovéniát világbajnokságon, és ez egy hihetetlen erős csoport volt. A kieső Koreai Köztársaság legyőzte a feljutó Szlovéniát. Annyi balsors után most ennek így kellett lennie. A szurkolók pedig rengeteg erőt és kitartást adtak” – értékelt Sofron.

A siker ellenére, ahogy arra számítani lehetett, Don MacAdam szövetségi kapitány nem folytatja a munkát a csapat mellett. 

A 73 éves kanadai szakember megerősítette, hogy a keddi, világbajnoki címvédő Kanada elleni budapesti barátságos mérkőzés lesz az utolsó, amin kapitányként vesz részt Magyarországon, utána hazaköltözik Kanadába – írja a Magyar Nemzet. MacAdam 2019 és 2021 között a Ferencváros utánpótlás szakmai igazgatójaként dolgozott, 2021-ben pedig a magyar szövetség fejlesztési és sportigazgatója lett. Tavaly októberben nevezték ki a jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának a férfiaknál.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. május 07. 17:35
Remélem ma nem fog bohóckodni... a jégen.
survivor
2024. május 05. 17:06
"- Ha bohóc vagyok, megyek haza ! Hívjatok román kapitányt !"🇦🇩 🇭🇺
llnnhegyi
2024. május 05. 14:38
Galló Vilmos a meccset követően ömlengett , aztán hazament , fejét a wc kagylóba dugta, lehúzta magát!
kunfia1
2024. május 05. 14:38
Felhasználási feltételek: "7. A Felhasználó a regisztrációval kötelezettséget vállal arra, hogy az általa szabadon szerkeszthető levéltartalom valamint a profiljában feltüntetésre kerülő vagy általa közzétett adatok, információk, fotók a Szolgáltató vagy harmadik személy jogát vagy jogos érdekét nem sértik, továbbá arra, hogy a Szolgáltatást reklám céljára nem használja. " "továbbá arra, hogy a Szolgáltatást reklám céljára nem használja. " hm.... "sexykitty-80 2024. május 04. 18:57 🍓 ️ ­­A­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­o­k­­­ ­v­á­­­r­­n­a­­k­­­ ­­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!