A német belügyminiszter OneLove karszalaggal tiltakozott a FIFA-elnök mellett a lelátón

2022. november 24. 07:46

„Érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen” – nyilatkozta Nancy Faeser.

2022. november 24. 07:46
null

Mint ismert, a OneLove karszalag betiltása elleni tiltakozás egyik formájaként Németország játékosai a Japán elleni, szerdai E csoportos világbajnoki mérkőzésük előtti csapatfotózáson a szájuk elé tették a kezüket. A lépés azután történt, hogy

a FIFA hét európai csapatot szankciókkal fenyegetett meg, ha viselik a karszalagot.

Katarban törvényellenes a homoszexualitás

A Diario AS sportoldal cikke szerint Nancy Faeser német belügyminiszter, a karszalagot viselte, amikor Gianni Infantino FIFA-elnök mellett ült a lelátón. A portálon azt írják: Faeser korábban is világossá tette: nem áll ki a FIFA döntése mellett, hogy ilyen nyomás alá helyezi a szövetségeket.

„A mai időkben érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen. Ez nem illik a mi korunkba, és nem helyénvaló az emberekkel szemben” – mondta Faeser a német szövetség dohai rendezvényén, a mérkőzés előtt. 

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2022. november 25. 22:23
A balek focisták fölnéztek a lelátóra, de a karszalag Nancy (kizárt, hogy német) tésztás karjába süppedt és ezért azt olvasták: one goal
KBA98
2022. november 24. 16:33
Gerinctelen Brünhilda!
Czira
2022. november 24. 15:17
Az hogy valaki pl homoszexuális,az betegség. A betegséget nem kell reklámozni. Az meg hogy valaki tüntet hogy nem reklámozhatja a betegséget,az vagy maga is homokos Vagy halmozottan még szellemi fogyatékos is. Egyébként ismerek olyant aki leszbikus,ő is ezt vallja. ..
mzperixx
2022. november 24. 14:41
Nem kéne feleleveníteni azt a hagyományt, hogy német politikusok karszalagot viselnek. Az egyszer már nagyon nem jött be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!