Oroszország mellett áll ki egy kameruni focista

2022. december 02. 10:39

Hazája és Oroszország zászlaja van Gael Ondoua cipőjén a világbajnokságon: a futballista Oroszországban nőtt fel és kezdte karrierjét, a zászló szerinte a tisztelet jele.

2022. december 02. 10:39
null

A 27 éves Gael Ondoua Yaoundéban, Kamerun fővárosában született, de gyermekkorában családjával Oroszországba költözött, ahol édesapja diplomataként dolgozott.

Az Eurosport arról ír: Ondoua Oroszországban nőtt fel, van orosz állampolgársága is a kameruni mellett, focizni pedig a Lokomotiv Moszkvánál kezdett, ahonnan elment játszani a CSKA Moszkvához és az Anzsi Mahacskalához is. Jelenleg Németországban a Hannover 96 igazolt játékosa, s kameruni válogatottként kijutott a katari világbajnokságra is.

A portál idézi a futballistát, aki a Telegramon a következőket írta az esetről oroszul: „Látom, hogy sokan figyelnek a cipőmre. Csak a biztonság kedvéért szeretném hangsúlyozni, hogy a rajtuk látható orosz zászló a tisztelet jele az ország iránt, amelyben felnőttem, ahol nevelkedtem, és ahol megtanítottak focizni. A rokonaim Oroszországban élnek, és mindig velem vannak. Ez a mi otthonunk. Évek óta olyan cipőben játszom, amin ott van az orosz zászló, és ezt a hagyományt nem fogom megtörni.”

Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. december 02. 17:08
"Jelenleg Németországban a Hannover 96 igazolt játékosa" Attól tartok, emmá múlt idő.
smarton84
2022. december 02. 16:37
A kameruni diplomaták és az afrikai politikai vezetők már bizonyítottak. Ha orosz kötődésük van, az pedig garancia a becsületre!!!
ebalint
2022. december 02. 15:55
Bátor, egyenes ember. Rgyre kevesebbet látni ebből a fajtából. Sajnos.
Dobrevita
2022. december 02. 13:25
Látatlanba örökös aranylabda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!