Nacionalista dalok énekléséért rótta meg a FIFA Horvátországot

2023. január 13. 20:50

De a vb-győzelmet ünneplő argentin játékosok ellen is vizsgálat indult.

2023. január 13. 20:50
null

A katari világbajnokságon tapasztalt sportszerűtlen szurkolói viselkedés miatt a szerb, a mexikói és az ecuadori szövetség pénzbírságot kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságtól.

A szerbeknek 50 ezer svájci frankot kell fizetniük,

mert szimpatizánsai sértegették a svájci válogatott koszovói, illetve albán származású játékosait, ezen kívül heten sárga lapot kaptak azon a vb-mérkőzésen.    

A mexikói szövetségre 100 ezer frankos bírságot rótt ki a testület,

mert a közép-amerikai ország szurkolói két találkozón is sportszerűtlenül viselkedtek, az ecuadoriakra pedig 20 ezer frankos büntetést hasonló okból.    

A horvátok nacionalista dalokat énekeltek

Az argentin és a horvát szövetséggel szemben eljárás indult. Előbbi ellen azért, mert a világbajnok csapat tagjai a döntő után sportszerűtlenül és sértő módon viselkedtek, illetve anyagi kárt okoztak. A bronzérmes horvátoknak pedig azt róják föl, hogy a közösségi felületekre kikerült felvételek szerint a marokkóiak elleni helyosztót követően nacionalista dalokat énekeltek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Meszara

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. január 14. 17:19
" Éljen a Szálasi meg a Hitler, Üssük a zsidókat bikacsökkel! "
Akitlosz
2023. január 14. 17:18
Ezeket az eseteket könnyű lenne megelőzi, ha a nemzeti válogatottaknak tényleg a nemzet sportolóiból kellene állniuk. De már csak ugyanaz megy, mint klubcsapat szinten. Ki tud jobb négereket összevásárolni és "honosítani". A svájci, a német, a francia stb. válogatottakban már csak egyetlen bennszülött szokott lenni. Valószínűleg politikai okokból. Már nem "sportszakmai" szempontok döntenek a pályára lépő csapatoknál, hanem politikaiak. Lásd ahogyan az angolok feláldozták az Európa Bajnokságot csak azért, mert négerekkel akarták volna megnyerni. Szóval egyszerűen csak maximálni kellene a klubcsapatoknál és a nemzeti válogatottaknál is a külföldi származású játékosok számát 2-ben, ahogyan az régen volt. Amerikai elnök sem lehet, egy Afrikában vagy Albániában született. Az nem "rasszizmus"?
orygabor
2023. január 14. 11:41
Csak nem a horvát himnusz volt az a nacionalista dal?
CirmoS
2023. január 14. 11:38
Az argentínok ellen persze, hogy indult, hiszen nyerni merészeltek a Soroscseléd buzicsapat ellen. Ez itt a probléma ugyebár! Egyébként meg baromi unalmas már, hogy a nincshálózat csicskái mindenhol ott vannak, és mindenhova be vannak építve..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!